Kultúrfront - reformáció

2011. október 31. 12:57

A globalizáció lényege a hitnélküliség terjesztése, az Isten nélküli önhittségé.

2011. október 31. 12:57
Szabó Béla István
Gondola

„Magam reformátusként elsősorban keresztyén vagyok. A hamburger-civilizáció elleni küzdelmemben mindenkit társnak érzek mégis, aki az Evangéliumot követi; sőt, mindenkit, aki őszintén hisz akár más isten(ek)ben. A globalizáció lényege ugyanis a hitnélküliség terjesztése, az Isten nélküli önhittségé. Egy bálványimádó pogányt közelebb érzek magamhoz, mint a Semmi embereit.

És jelen vannak a Sátán seregei. A vallásnak/egyháznak, magukat akár Jézus követőinek hirdető-állító-álcázó lelki gulágalapítók; céljuk nem más, mint meggátolni a Jelenések könyve idejének eljövetelét, mert a pokol szolgáinak az az idő hozza a végső megsemmisülést. Arra számítanak, hogy akkora puszta országgá lesz a jelen való világ, üres, evangéliumi emberek nélküli. Megkapják, ami az övék: a semmi tömegét. A maguk művét. De mihez kezdenek az unalmas masszával?

A reformáció emléknapja nem vallási ünnep nekem. Hanem emberi. Nem imádkozom holtakhoz, sem az ember fiát a Golgotán sirató emberanyához. Nem akarok titkokat megfejteni, mert a hitben semmi titokzatos sincsen. A mi világunk törvényeit akarom megismerni, a rendet, a Teremtő szándéka szerinti lehetőséget az életre. Az életet, a miénket itt az univerzumunkban, és a magamét, a magam világában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. november 01. 21:03
Kik a semmi emberei?
gyula
2011. november 01. 20:27
Nemhivo ! Nemtudom neked van-e gyermeked ? Ha az a szerencse ért , hogy van , nem gondolkodtál még azon egy pillanatra megállva , hogy nevezzük akárminek : Teremtőnek , Természetnek , Istennek , Buddhának , akárminek ... milyen fantasztikus az , hogy ennek a kis lénynek nem 6 ujja nő , hanem pont 5 , hogy egyáltalán növekszik a súlya , nem csökken , hogy valamiféle "rendszer" azért csak van a dologban ....és egyre nagyobb , és nagyobb lesz ....... és ilyenkor nem kell azonnal vallási fanatikussá válni ,,, csak egy pillanatra megállni , és elhinni azt hogy van rendszer a dologban ,,, és legalább nem ilyen vehemensen védeni a védhetetlent ... Egyébként te tudod , de a saját érdekedben megállnék egy pillanatra , és végiggondolnám , mert öreg korodban te fogsz a legjobban gyónni , és imádkozni , én szóltam ,
Obulus
2011. október 31. 21:19
Az egyház nem globalizált? Dehogyisnem. Rengeteg marhaságot összehord lelkész Úr!
már foglalt
2011. október 31. 18:58
a Sátán seregei :D LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!