Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

A Hallgatói Hálózat elhatárolódik Polgár Dórától

2011. október 20. 10:40

Polgár Dóra elkötelezte magát egy konkrét politikai erő mellett.

2011. október 20. 10:40
Hallgatói Hálózat
Facebook

„Polgár Dóra elkötelezte magát egy konkrét politikai erő mellett. A Hallgatói Hálózat a kezdetektől fogva az egyetemisták felrázását tűzte ki céljául és független a pártpolitikától. A politika számunkra kezdetektől fogva a diákok önszerveződését és saját ügyeikért való kiállását jelenti, célunk továbbra is az egyetemisták felrázása, a helyi és diákügyek felkarolása. Ezért a Hallgatói Hálózat egységesen elhatárolódik Polgár Dórától.

Az elmúlt húsz évben a pártok a saját bábjukként használták az egyetemistákat. Ellenzékben hivatkoztak rájuk, míg kormányban kihasználták őket. Ennek egyenes következménye a diákság politikai passzivitása és cinizmusa, ezért nem hisznek abban, hogy érdemes kiállni a saját ügyeikért. Mi azonban hiszünk az önszerveződésben és a közvetlen érdekérvényesítésben. Ezért alapítottuk meg a Hallgatói Hálózatot, mellyel hosszú távú célunk egy hatékony, helyi ügyeket felkarolni, illetve azokat akár országos szinten megjeleníteni képes szervezet létrehozása.

A jelenlegi politikai hatalom az érintetteket kizárva hoz döntéseket, a példátlan hatalmi arrogancia bármit letolna az egyetemisták torkán. A Hallgatói Hálózatot júniusban kitiltották az egyetemről, pedig csak egy fórumot tartott volna a diákokat érintő kérdésekről. A felsőoktatási törvénytervezetben foglaltak és az ezt övező parasztvakítás jól mutatja a pártpolitikától független hallgatói önszerveződés szükségességét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kedves Robi
2011. október 21. 05:29
Egyetemi emlékeim szerint a hasonló gitt egyletekbe csak idióták jártak...
Fakutya ezredes
2011. október 21. 02:47
Hehe, leszbika komcsi :))) http://www.gepnarancs.hu/wp-content/uploads/2011/10/polg%C3%A1r-helga-d%C3%B3ra-mszp2.jpg
Zokni
2011. október 21. 00:03
Ez a kiáltvány így nem kerek. Valakik visszahívják a képviselőjüket. De kik? Akkor ő meg kiket képviselt? Nem lenne helyes inkább magukban megtárgyalni ezt? Ezzel ellehetetlenítik a saját ügyüket is. A "pártpolitizálás" miatt elvesztik a hitelüket egy olyan helyzetben, melyben fontos lenne a képviselet egységessége. Bűzlik a dolog a politikától... Bűzlik a dolog a Fidesztől... (Ráadásul a legócskább, legalamuszibb "udvari intrikától"...)
HSL
2011. október 20. 22:42
nem elég elhatárolódni, meg is kell emlékezni, aztán kompenzálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!