Vegytiszta helyzet

2011. október 10. 09:05

Ven Csia-pao nem azt hangoztatta látogatásakor, hogy a kínaiak tönkreteszik a magyar vállalkozásokat, hanem azt, hogy bízik a magyar gazdasági fejlődésben.

2011. október 10. 09:05
D. Horváth Gábor
MNO

„Húsz új munkahelyet hoz létre Kazincbarcikán egy osztrák vegyipari cég, a Donau Chemie – adta hírül a helyi és az országos média a múlt héten. Pedig tájékozódhatott volna a sajtó, mielőtt előrukkol ezzel az örömhírrel. Mert inkább így kellett volna fogalmazni: 100 meglévő munkahely megszűnését eredményezi hamarosan az osztrák Donau Chemie magyarországi működése. S hogy miért? Azért, mert a BorsodChemmel karöltve a szemünk láttára tesz tönkre egy olyan sikeres magyar vállalatot, amelyik itthon adózik, és profitját sem külföldön, hanem Magyarországon hasznosítja. (...)

Kína és Magyarország nagy jelentőségű szövetséget kötött egymással a nyáron. Ven Csia-pao kormányfő nem azt hangoztatta látogatásakor, hogy a kínaiak tönkreteszik a még regnáló magyar vállalkozásokat, hanem azt, hogy bízik a magyar gazdasági fejlődésben. Ha erre a BorsodChem tulajdonosai nem vagy másként emlékeznek, netalántán elfelejtették volna, akkor emlékeztetni kell rá őket. Mert ha nem lenne bajban Magyarország, akkor sem engedhetné meg magának azt, amit az elmúlt 25 évben, amikor is mindent elnézett a nyugati cégeknek.

Nem engedheti meg magának, hogy nem védi meg a hazai vállalkozásait és saját érdekeit velük, vagy bárkivel szemben, ugyanúgy, mint az EU bármely más tagállama. Pontosan azt kell tennünk, amit Ausztria vagy Kína tenne ebben az esetben. Mindegy, hogy formális vagy informális eszközökkel, de meg kell akadályozni, hogy az osztrák Donau Chemie kipiszkálja a magyar céget, s hogy elfoglalja a hazai piacot. Szövetségesünk van, hozzá kell fordulni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. október 10. 14:08
El kell olvasni a cikket. A témát már az Index is lehozta, szept. 23-án. http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/23/sosavhaboru/ És meg lehet nézni a magyar internetes híreket egy gugli keresővel http://209.85.148.147/search?q=borsodchem+"Donau+Chemie"&hl=hu&biw=1024&bih=681&num=10&lr=&ft=i&cr=&safe=images#q=b hányan hozták ezt ehhez hasonlóan: " Új munkahelyeket teremt a BorsodChem partnerségi ..." vagy "6 millió eurós vegyipari beruházást hoz a Donau Chemie ..." Pl. a Nol és a Népszava is.
tarackos
2011. október 10. 09:37
Horváth elvtárs elég hamar felfedezte magának a sárga popsit, és minő véletlen, annak is kommer illata van. A régi idők emlékére? Az otthon melege?
torresG4
2011. október 10. 09:33
az usa minden egyes állampolgáráért kiáll és megvédi bárhol és bármikor.....magyarország kormányának kötelessége legalább a gazdasági érdekeit foggal körömmel védenie, ugyanúgy, ahogy ez természetes a világban. most már ki kellene verni a köztudatból a piac sérthetetlenségét, mert igenis vannak nemzeti érdekek is.
kardosdoktor
2011. október 10. 09:20
Harcolni érdemes a földért, magyar leleményességgel, békében és szórakosgató huncutságban egy emberibb világért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!