A legalja

2011. október 18. 07:16

A szakértők szerint az uzsorásokat a tetemes profit lehalászásában többnyire nem is a megélhetés, hanem a luxus iránti vágy motiválja.

2011. október 18. 07:16
Csákó Attila
Magyar Hírlap

„Az emberi aljasság sok esetben nem ismer határokat! Igenis aljas magatartás az, amikor egyesek embertársuk kiszolgáltatott helyzetét használják ki, és így tesznek szert tetemes profitra. S itt már meg is érkeztünk az uzsora fogalmához, valamint magához az uzsoráshoz, egy-egy falu, vagy valamely városrész helyi kiskirályához. Ezek az alja emberek arra szakosodnak, hogy kisemmizzék, maradék kis értékeiktől megfosszák, földönfutóvá tegyék vagy a halálba üldözzék a legszegényebbeket. Ráadásul a szakértők szerint az uzsorásokat a pénz, a tetemes profit lehalászásában többnyire nem is a megélhetés, hanem a luxus iránti vágy, a sötétített üvegű terepjáró, a drága és márkás ruhák vagy a fukszok megszerzése motiválja. (...)

Tegnap, a szegénység elleni küzdelem világnapján a parlament megszavazta azt a törvényt, ami alapja és garanciája lehet az uzsora és az uzsorások elleni küzdelemnek. Úgy tűnik, a szeptemberben meghirdetett Országvédelmi terv nemcsak a szlogenek szintjén él, s nem íróasztalfiókban végzi, hanem tartalommal töltődik meg, e nélkül ugyanis Magyarország soha nem lesz élhető. A mocskokat meg várja a börtön, ahol a jövőben olyat tehetnek, amit eddig soha: dolgozhatnak!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Strongbow
2011. október 18. 12:08
"Úgy tűnik, a szeptemberben meghirdetett Országvédelmi terv nemcsak a szlogenek szintjén él, s nem íróasztalfiókban végzi, hanem tartalommal töltődik meg". Erről van itt nagybaszó. Csak kellett egy alkalom, hogy csontig benyaljunk a kormánynak. Uncsi, uncsi.
MakkA
2011. október 18. 10:18
Az uzsora pár éve még csak néhányak kiváltsága volt. Aztán meglendült a szekér, és boldog-boldogtalan belevágott. Ez nagyon rontotta az Alapító Atyák bizniszét, ezért a kabátujjukban tartott rendőrséget most ráeresztették erre az elkanászodott népségre. Mindenki heppi, leginkább azok, akik már 90 óta vastagon űzik az ipart. Akiket elkapnak, azok nagyon kis halak, egy falunál messzebb ritkán terjed a hatókörük. (Egy jobb uzsorás több mint egy megyét ural, 80-100 embert foglalkoztat, közte rendőröket.) ma
nippur
2011. október 18. 09:53
Érdekes, 20 évig itt senkit nem zavart az uzsora. A Fideszt sem zavarta még 2-3 éve sem mikor megjelentek a svájci Frank hitelek. Most meg minden talpnyaló újságíró a nyálát csorgatja, meg csahol, hogy törvény lesz, meg lesznek büntetve az uzsorázó bankok. Nevetséges. Mit gondolnak ezek, a bankok teljesen hülyék, és nem betonozták körbe magukat törvényekkel, és paragrafusokkal, és ászf-fel?? Nagyon nagy lebőgés lesz ez ugyanúgy, ahogy az ajkai MAL zrt. sem fog egy árva peták büntetést sem fizetni, mivel ott és akkor is az állam volt a hibás, aki elnézte a tudatos környezetszennyezést.
tarackos
2011. október 18. 08:36
"...ami alapja és garanciája lehet az uzsora és az uzsorások elleni küzdelemnek." Garancia, ember hol élsz? Innentől hülyeség a cikk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!