Macera

2011. október 27. 10:00

Manapság a bűnöző, a bűn üldözése a bonyodalom maga, minden sokkal egyszerűbb, ha futni hagyjuk a gazembert.

2011. október 27. 10:00
Baka F. Zoltán
NOL

„A bejelentők meglepetésére a kiérkező rendőrök nem szöszöltek a nyomrögzítéssel, viszont annál több energiát fektettek abba, hogy a tulajdonost lebeszéljék az ujjlenyomatok vételéről. Érveik a következők voltak: ha sikerül ujjlenyomatot rögzíteni, a biztosító majd a betörőn próbálja meg behajtani a kárt, ami, ugye, nem ígér busás kártalanítást. Ha viszont hanyagolják a rögzítést, gyorsabban jutnak a biztosítás alapján nekik járó összeghez.

A cégtulajdonos és kollégái köpninyelni nem tudtak az »ajánlat« után. Felhívták a rendőrök figyelmét, hogy van elképzelésük a tettesek kilétéről. Nem ez volt ugyanis az első eset az utcában. Az is tudható, mely két-három család áll a betörések mögött. A lakók ezért riasztóláncot állítottak föl: ha valamelyikük gyanús mozgást észlel a környéken, jelenti a rendőrségnek. Az idegen autókat pedig lefényképezik. Ezt tették pár hete is, amikor egy gépjármű – amely más alkalommal is cirkált az utcában – szokatlanul sokáig parkolt a közelben, a benne ülők pedig a házat fotózták, ahova később betörtek.

A rendőr erre azt mondta, jobb, ha elfelejtik a fotókat, azok csak arra alkalmasak, hogy a betörés bejelentőit rágalmazás címén elővegyék.

Értik? Manapság a bűnöző, a bűn üldözése a bonyodalom maga, minden sokkal egyszerűbb, ha futni hagyjuk a gazembert. Nincs az a sok macera a kapitányságon, a biztosítónál. Félévente, évente ugyan akad egy kis kellemetlenség, rendet kell tenni a betörők után, de nyilván csak az akadékoskodókat zavarja ez a helyzet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2011. október 27. 13:15
Milyen igazad van szerzőkém. Feritől már levették a lenyomatot, rabositották már minden előfeltételnek megfelelően és még mindig ott tartunk,hogy mocsadék , aljas, népnyuzó tolvajnak minősiteni bárkit az ő...hm.....mélységében csaknem azonos a rágalmazás vétségével. Ezért inkább a gazdasági és politikai népirtás, vagy genocide kifejezéseket javasolnám tanulmányozni.....
drieno
2011. október 27. 10:15
előbb utóbb jön az önbíráskodás, mert ez a felfogás oda vezet, hogy a nép egyszer csak besokall, és kézbe veszi a dolgokat, ahogy az amcsi filmekben szokták - mert a szabadlábon maradó bűnöző tovább bűnöz, a biztosítók pedig nem fogják tudni fedezni a dolgot, a rendőrök meg már azt se tudják, mi a dolguk... megint a randa finánctőke miatt kell tűrni a bűnözőket... megjegyzem, jó kis biztosítások ezek betörés ellen, ha a bűnözőn akarják behajtani a kárt, és addig a károsultnak se fizetnek... egyébként ez már korábban is így volt, a polgári kormányt megelőző időszakban is még sose jártam annyit hatósághoz, mint amikor ellopták a kocsimat, a végén már azt hitték a kollégáim, hogy én követtem el valamit, annyit jártam a rendőrségre...
Honfi-fi
2011. október 27. 10:12
Igaza van a rendőrnek, csak a papírmunka lesz több. És minek fárassza magát . Végül is a bűn üldözésért kapja a fizetését, meg hogy megvédje a cigányokat, nem pedig a sok jelentés meg igazolás írkálásért.
tarackos
2011. október 27. 10:09
Mutual benefit, mindenki jól jár. A rendőrnek kevesebb meló, a sértett hamar jut kártérítéshez és a bűnöző meg szabad marad...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!