Elfogadhatatlan a megszorítás és az Európában példátlanul magas ÁFA-kulcs

2011. szeptember 17. 07:56

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy a gazdagok kormánya ismét a kisemberekkel és a középosztállyal fizetteti meg a válság árát.

2011. szeptember 17. 07:56
Hegedűs Tamás
Jobbik.hu

„A Matolcsy György által ma bejelentett újabb gazdasági megszorító csomag további menetelést jelent előre a neoliberális úton.

A gazdagoknak kedvező egykulcsos adórendszer és az erőltetett államadósság-visszafizetés árát ismét a szegényekkel és a középosztállyal fizettetik meg. Az Európában eddig is példátlanul magas ÁFA-kulcs még magasabbra emelésének hatását mindenki a zsebén fogja érezni, mivel azt a kereskedők hamar beépítik a bolti árakba. De a »szegények adóját« az emiatt megnövekvő infláció révén is beszedi az állam. Az infláció növelése régi trükk az államháztartás egyensúlyának javítására: a kiadások szinten tartása mellett növeli az adóbevételeket. Mindennek árát az emberek fizetik meg.

Szintén az alacsony jövedelműeket sújtja az adójóváírás kivezetése, ami tovább növeli a különbséget gazdagok és szegények között.

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy a gazdagok kormánya ismét a kisemberekkel és a középosztállyal fizetteti meg a válság árát. A válságból csak az államadósság-szolgálat könnyítésével, a valóban magyar gazdaság fejlesztésével, a foglalkoztatás bővítésével és széleskörű bérfelzárkóztatással lehet kijutni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. szeptember 17. 15:53
Ne európázzatok idióták! A 27%-os ÁFA kulcs világrekord. Nem ártana kicsit a kék zászlón túl is tekinteni, úgy tűnik túlzottan eltakarja előletek a kilátást.
soelmo
2011. szeptember 17. 14:43
Tetszik, hogy a bolsevik bérkommandó milyen lelkesen lájkol a "jobbik" okostojására....azért összenő, ami összetartozik!
Peter8811
2011. szeptember 17. 13:36
Igaz hogy a legmagasabba az ÁFA viszont legalacsonyabb a fizetés és igy kompenzálva van a magas ÁFA. Ausztriában meg a fizetések magasak és alacsony a mervelstájer tehát tulajdonképen ugyan ott vannak mint mi, csak nekik az a hátrányuk, hogy nincs se MSZP se SZDSZ se LMP tehát jóval rosszabbul élnek mint mi 2010 május elsejéig.
várúr
2011. szeptember 17. 13:19
Nagyon demagóg Hegedűs: 1 a kormány épp az államadósság lefaragásán dolgozik 2 a "valóban magyar gazdaság" fejlesztése pl. a vállalkozói adók csökkentésével már tavaly megkezdődött, most pedig az állami földalap helyi termelőkhöz juttatásával folytatódik 3 a foglalkoztatás bővítése csakis közmunkával lehetséges (az állam nem részvénytársaság, ahogy Furcsány hitte) 4 "széleskörű bérfelzárkóztatás..." - erről már csak a munkaadókat kéne meggyőzni, az európai- és világválság kellős közepén 5 Töb hülyeséggel ne fáraszd a nagyérdeműt Hegedűs parteigenosse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!