Fölhívás!

2011. szeptember 06. 07:23

Legyenek kedvesek dokumentálni, lefényképezni, összegyűjteni és nekem elküldeni a személyi kultusz kiépülésének jeleit.

2011. szeptember 06. 07:23
Andrassew Iván
Népszava

„Mivel egyre többször kapok ilyen jelzéseket, arra gondoltam, hogy fölhívással fordulok olvasóimhoz. Legyenek kedvesek dokumentálni, lefényképezni, összegyűjteni és nekem elküldeni ([email protected]) a személyi kultusz kiépülésének jeleit. Azért, mert tartozunk az utódainknak, a jövő történészeinek azzal, hogy ezt a kínos, de az utóbbi száz évben egyáltalán nem szokatlan jelenséget dokumentáljuk. Egyszer majd le kell írni ezt a különös diktatúrát, amely - a történelemben szintén nem egyedülálló módon - egy alkotmányos államcsínnyel kezdődött, majd a nép tevőleges semmittevésével cseperedett. (...)

Ebből persze azt a következtetést is le lehet vonni, hogy az ország vezetőjének mégiscsak van valami köze ahhoz, ha bármilyen szinten, de a levélben is leírt jelenség fölbukkanhat a munkahelyeken, netán a lakásokban, talán még a templomokban is. Pláne akkor, ha a hűség és a szeretet ilyen - szerintem beteges - megnyilvánulásai megalapozzák az előmenetelt.

És akkor még nem beszéltünk az olyan jelenségekről, mint a feltétlen tiszteletadás megadásának igénye - elnök úrnak vagy miniszterelnök úrnak kell szólítani, a régi ismerősökkel is magáztatja magát, miközben ő állítólag csendőrpertuzhat, fölállva kell fogadni, eltűri, hogy idős asszony kezet csókoljon neki, ésatöbbi. De ezek nyilván véletlenek, rosszindulatú pletykák, kivédhetetlen helyzetekből adódó kellemetlenségek. Bízzunk Orbán Viktorban!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. szeptember 06. 13:06
Sziasztok, komcsik! Nincs ugye jobb dolgotok, mint a Mandineren háborúzni? Miért nem tüntettek inkább, buzik? :)
OmegaMale
2011. szeptember 06. 11:51
"Legyenek kedvesek dokumentálni, lefényképezni, összegyűjteni és nekem elküldeni a személyi kultusz kiépülésének jeleit. " Mi lesz ebből... :D Sztem montázs és Photoshop kiállítás, vagy helyi nyugdíjas klubok vetélkedése :D.
Vén Csataló
2011. szeptember 06. 11:34
Nekem van egy fotóm az M3-nál 14 emelet magas Gyurcsányiról, ahol csak a füle 3 emeletet fedett be. Az jó lesz? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/6/6c/Megaplak%C3%A1t_Gyurcs%C3%A1ny.jpg
gyumadar
2011. szeptember 06. 11:07
Köldök ergyet te baromarcú: pl mindenhonnan gyurcsányi ömleng, folyik, dadog, receg , sunnyog, ugat stb ez egy kultikus tárgy : nyurga szemüveges ! Gyártók rajta gyártsatok kultikus tárgyakat ! Lábtörlőm már van....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!