Húzd meg, ereszd meg - így működik az Orbán-rendszer

2011. szeptember 21. 21:58

A jelenlegi hatalomgyakorlók és döntéshozók pontosan tudják, hogy milyen következményekkel járhat egy-egy törvényjavaslatuk és verdiktjük.

2011. szeptember 21. 21:58
Bencsik Gyula
Stop

Jóformán teljes visszakozásra kényszerült a rendőrség a civilekkel és szakszervezetekkel szemben, miután a bíróság nem fogadta el a demonstrációk tiltásának (pardon: nem engedélyezésének) hatósági indoklását, miszerint azok elfogadhatatlan mértékben akadályozzák a forgalmat. (...)

Végső soron érthető a rendőrség hozzáállása, hisz ők sem csinálnak egyebet, mint ami a második Orbán-kormánytól már-már megszokott. Első lépésben hoznak valamely brutális döntést, majd miután az érintettek, a honi ellenzék, majd a külföld is hörög egy nagyot, valamennyit visszavonnak eredeti elképzelésükből. (...)

A jelenlegi hatalomgyakorlók és döntéshozók pontosan tudják, hogy milyen következményekkel járhat egy-egy törvényjavaslatuk és verdiktjük. Épp az a céljuk, hogy a végletekig feszegetik a hazai és külföldi tűréshatárt, valamicskét engednek, hogy aztán elmondhassák: velük szemben is működnek a fékek és ellensúlyok. Mondjuk a bűnözés visszaszorítása érdekében meghirdetik az egykoron jól bevált felnégyelést vagy kerékbe törést, hogy aztán a tiltakozások hatására csak a szimpla, kötél általi halálbüntetést állítsák vissza.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 22. 10:18
"Húzd meg, ereszd meg - így működik az Orbán-rendszer" Idáig, csak a "húzd meg" volt!
Kedves Robi
2011. szeptember 22. 09:49
Na a pedofil tanár bácsi is előmászott a 8-kerből, kár volt!
OrangeOrder
2011. szeptember 21. 22:37
Úgy kéne próbára tenni a tűréshatárukat, hogy 1-2 kedvenc médiamunkásunkat kerékbe törnék, aztán megnéznék, hogy folytathatják-e a többivel.
kérdés
2011. szeptember 21. 22:12
Én is ismerek egy komenistát, ő is mindenfélét összevissza képes zagyválni az Orbánról, meg a fideszről, meg a vallásosokról, úgy általában. Őt nem akarja a mandíner szerkesztősége szemlézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!