Orbán, lógni fogsz!

2011. augusztus 03. 15:19

Abban, hogy „Matolcsy, hulla leszel!” nincs semmi felhívó jellegű, csupán egy fenyegető tartalmú közlés, de a jövőre nézve. Úgy meg szabad.

2011. augusztus 03. 15:19
Hírszerző
Hírszerző

„Egyáltalán nem kívánjuk, hogy a miniszterelnök, sőt bárki más bitófán végezze. De nyugodtan lehet ilyen kijelentéseket tenni, így döntött a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ügyészsége. Balázs József fideszes országgyűlési képviselő is megtehette. Innentől a dolog gusztus dolga, csak arra vigyázzunk, hogy más tényállást ne valósítson meg a fenyegetőzés. Ja és a jövőre vonatkozzon.(...)

Az ügyészség szerint bűncselekmény azért sem állapítható meg, mert a fenyegetés »a jövőre vonatkozott«. A hatályos büntető törvénykönyv 138. paragrafusa szerint a fenyegetés súlyos hátrány kilátásba helyezése, hogy a megfenyegetettben félelmet ébresszen. Ennek minősített esete, ha a fenyegetés élet- vagy testi épség ellen irányul és közvetlen. A fenyegetés azonban nem önmagában bűncselekmény, hanem bűncselekmény megvalósításának eszköze - megvalósulására vonatkozóan pedig semmilyen időbeli kikötés nincs.(...)

De akkor ezek szerint viszont mindettől függetlenül fenyegetőzni lehet, ha az a jövőre utal. Nyilván érdemes vigyázni, hogy a fenyegetőzés ne ütközzön más jogszabályokba, például közösség ellen izgatásba, ezért olyat továbbra se mondjunk, hogy »Cigányok, mind ki fogunk irtani titeket!«. De abban, hogy »Orbán, lógni fogsz!«, vagy »Matolcsy, hulla leszel!«  nincs semmi felhívó jellegű, csupán egy fenyegető tartalmú közlés, de a jövőre nézve. Úgy meg szabad.”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2011. augusztus 03. 22:09
Jáccuk mostantól azt, - hogy néhány gátlástalan provokátornak aki más emberek megölését, megnyuzását mit kívánságát irja le- ide kiirom a munkahelyének címét, telefonszámát, és a lakcímét azért hogy ne bújjon már el -a vélt névtelensége mögé. Este meglehet várni a jóembert és illemre tanitani, meg arra hogy a tettek következményekkel járnak. Van egy hírem. Az IP cim alapján NINCS- anonim komment. Nem árt egyeseknek megjegyezni és visszavenni a gyalázkodásból.
GY. F.űegér
2011. augusztus 03. 21:45
Ha mához három évre visszamegyek az időben 10 évet, és felrúgom Viktort, akkor ez milyen megítélés alá esik? Nem szeretnék a sötétben tapogatózni.
zolka50
2011. augusztus 03. 20:44
"next  Elküldve: 04 June 2010 - 08:22 PM Mégis, mit vártál? A hollókamuval már tele van a népek fasza. Az enyém is amúgy. Nem vagyok egy fajüldöző, de ezeket a zsidókat már régóta jobban szeretném elásva látni, mint pájesztrázva. És lehet, hogy nem vók egyedül. " http://forum.szon.hu/topic/1017-csak-ugy-eszembe-jutott/page__st__2020
peninsulavaldes
2011. augusztus 03. 20:26
Végül is felvirrad a Nap. Ó, ezek után szabadon fenyegethetünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!