Augusztus 20, a magyar karácsony

2011. augusztus 21. 19:00

Bayer Zsolt szerint a lelkünket veszítettük el amikor „megnyertük európai megmaradásunkat”.

2011. augusztus 21. 19:00
Hírszerző
Hírszerző

„Bayer Zsolt szerint Szent Istvánról van legalább némi fogalmunk, ha máshonnan nem, a rockoperából biztosan. A bajok máshol kezdődnek a veterán megmondóember szerint. »Ki és mikor gondolt bele utoljára, mit jelenthetett a puszták vad és szabad magyarjait, kiket rettegett egykoron egész Európa, letelepíteni, »röghöz kötni« s a kereszténység alá hajlítani. Ki és mikor gondolt bele utoljára, hogy mit veszítettünk el akkor, amikor megnyertük európai megmaradásunkat. A lelkünket veszítettük el. S ez nem holmi pogány virtus – az ilyen sommás megállapítások mögött ezúttal nem a rovásírás, a párthus-hercegség, az »egész világ magyar volt egykoron« atavizmusa leselkedik. Nem… Ez csupán egy megállapítás. Egy szikár, rosszkedvű tény.«


De legalább a lelkünkért - amelynek alapja a keletben gyökeredzik - cserébe megnyertük a hazát. Ezért Szent István művét semmi sem kisebbítheti. Bayer felszólít mindenkit: »aki ünnepli Szent Istvánt, nem kacérkodhat a pogánysággal. Aki a pogánysághoz s az új pogánysághoz fordul, aki sámánokban látja a jövőt, az ma ne ünnepeljen«. Aki viszont ünnepel, az biztosan tudja miről van szó, »az elhajított, megölt, akkor lecserélt lelkünket is ünnepeljük«. Azt ünnepeljük, amit az elveszett lelkünkért cserébe kaptunk és egyben ünnepeljük „Szent István ma már sehol nincs országát, amit széthordott az idő, a történelem, a gonoszság«.

Sinkovits Ferenc jegyzetében azt írja: »Augusztus 20. a magyarság talán legszebb ünnepe. Afféle magyar karácsony«. A szerző szerint vannak azonban olyanok, akik szívesen modernizálnák már és esetleg rá is szerveznének egy popfesztivált vagy másságnapot, esetleg akkor kezdődhetne egy új Való Világ széria. Sinkovits valahogy nem tud lepattanni a másság témáról továbbra sem. »Egy másságfesztivált is igazi rituálévá lehet alakítani, és azt legalább nem hinti be a több mint ez ezer esztendő szürke pora, egy másságfesztivál bizony friss, mint az eper. Akik ilyeneket ajánlgatnak a magyar társadalomnak, azok fizikai értelemben ugyan itt élnek közöttünk, de lélekben igen távol állnak tőlünk.«”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. augusztus 22. 07:17
"Egy másságfesztivált is igazi rituálévá lehet alakítani" A degeneráltak orgiájának rituáléja. Hát igen. Kinek jó ez? Ahol a Másság kerekedik a normalitás fölé, ott elvész a társaadalom összetartó ereje. Jó ez? Kinek? Másoknak. Nekünk nem. Nem. Nekünk rossz.
OrangeOrder
2011. augusztus 21. 23:51
Csodálom, hogy liberális szokás szerint nem kezdték el fejtegetni Bayer származását, hogy akkor meg mit magyarkodik.
simonvitéz
2011. augusztus 21. 21:36
Szerintem ezt a cikket nem sok ertelme volt itt megjelentetni. Pusztan a hirszerzo innen onnan csokorba gyujtott velemenygyujtemenye. Bayer irasa egyebkent zsenialis. 6 eve elek itt Angliaban, mostanra erzem ugy hogy adom el a lelkem minden egyes itt toltott nappal. Csak fasz se gondolta volna 2005ben hogy 2011ben sokkal nehezebb lesz hazaterni. Mondjuk csak gondolkodni kellett volna, kik vannak hatalmon..
várúr
2011. augusztus 21. 20:30
Bayernek részben igaza van. Az ezer éves dilemma sokak dilemmája ma is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!