Ne nyomd el Lorettát!

2011. július 19. 11:41

Úgy tenni, mintha a kormány leszűkítené a család fogalmát, nagyon passzolhat a politikai-világnézeti harcba, csak sajnos ilyen nem történik pillanatnyilag.

2011. július 19. 11:41
Stumpf András
Heti Válasz

„Sík Endre szociológussal sikerült interjút készíteni a világnézeti-ideológia harc legnagyobb dicsőségére, amikor is ki kell mutatni a kormányról, hogy tudománytalan, szakmaiatlan, politikailag motivált, buta hozzáállása van neki - mint úgy általában mindennel kapcsolatban - családügyben is.

Sík szerencsére nem véti el a célt. Kijelenti: »A családvédő szövegek és a családokat érintő részintézkedések inkább egy bizonyos, pártpolitikához kapcsolódó értékrendnek az aprópénzre váltása. Szerintem a család, mint olyan, nem szorul védelemre.« Merthogy Sík szerint nem igaz az, amiből a kormány kiindul, hogy a családok szétesőben és tönkremenőben vannak. Hogy sokkal kevesebben házasodnak és akik házasodnak, azoknak jelentős része elválik, hogy a gyerekek közel fele házasságon kívül születik? Ja, igaz, így van. Sík is elismeri. Csakhogy ez szerinte nem jelenti azt, hogy megszűnnek a családok. Csak újfajta családformák születnek, de a család fontossága nem csökken. Nem vész el, csak átalakul - valami ilyesmi.

Az egész nem más, mint kiélezett definíciós küzdelem, az a kérdés: mi a család? S bár lehet rokonszenves a sík mindenmondás (család minden), csak ahogy általában, az most is egyenlő a semmitmondással. Úgy tenni, mintha kirekesztő volna kormány, leszűkítené a család fogalmát, hogy kizárjon belőle egyeseket, nagyon passzolhat a politikai-világnézeti harcba, csak sajnos ilyen nem történik pillanatnyilag. Aki pedig szélmalmok ellen hadonászik, könnyen nevetséges lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!