Mc-támogatás

2011. július 06. 07:31

Nem értem, hogy miközben a kormány a kisvállalkozások mellett tette le a voksát, hogyan folyhat el a pénz humbug, megfoghatatlan programokra.

2011. július 06. 07:31
Csákó Attila
Magyar Hírlap

„Ételgyár! Nekem első körben a McDonald’sról a világszabványosított sült krumpli, a húspogácsák, a szószok s a ki tudja még hányféle, nem a fitneszklubok étrendjén szereplő étel vagy inkább eleség jut az eszembe. Vagy az árukapcsolásos, gyermek- és szülőhülyítésként megálmodott és piacra dobott Happy Meal menüvel azonosítom a céget. Most mégsem ezekről akarok beszélni.

Szólok viszont arról a 132 millió forintról, amit a multinacionális tőke egyik vezérhajója nyert el. A vállalat abból a keretből kapott támogatást, amelyből azok a nagyvállalatok juthattak pénzhez, melyek vállalják, hogy a válság következtében szükséges elbocsátások helyett, a munkavégzés alóli részleges felmentéssel párhuzamosan képzést adnak a munkavállalóknak. Az összeget még tavaly októberben nyerték el uniós forrásból. (...)

Nem értem, hogy miközben a kormány a kisvállalkozások mellett tette le a voksát, és számos döntést e kör érdekében hoznak, hogyan folyhat el a pénz ilyen humbug, megfoghatatlan programokra. Miért nem központi továbbképzéseket indítanak – a piac igényei alapján. Miért nem az iparban, a kereskedelemben, a szolgáltatásban tevékenykedő kisvállalkozások vagy a magyar agráriumban küszködők találnak ilyen busás összegeket. Ugyanis ez a kör mindennapi pénzügyi problémákkal küszködik, a haláltusáját vívja. A forráshiány, a tőkeszegénység, a lánctartozások megölik őket, miközben jelentős foglalkoztatók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2011. július 06. 19:44
Jobb lesz, ha vigyázol a te szádra, mer még bajba kerülsz!
realista
2011. július 06. 19:31
A kisvállalkozások tönkretételét a saját példámon látom. A feleségemnek volt egy kis élelmiszerboltja - tavaly ősszel még bizakodtak az emberek a jövőben, volt is forgalom, ha nem is túl nagy. Azután jött a kormány gazdaságélénkítő-fogyasztásnövelő programja a'la Matolcsy (a "senki nem jár rosszul"). Ennek már januárban meglett az eredménye. A vásárlóerő olyan drasztikusan lecsökkent, hogy az emberek a minimális beszerzéseiket is a hipermarketek akcióira korlátozták. Úgyhogy a boltot be kellett zárni, de sajnos ez nem egyedi eset, sokan mások is így jártak. És ne mondja nekem senki, hogy a Gyurcsány, meg a nyolcév, mert ez a sz@r már a tavalyi munka termése!
Django
2011. július 06. 16:39
"a kormány a kisvállalkozások mellett tette le a voksát" Jó lenne, ha ez csak retorikai szinten maradna. A kisvállalkozások nem hatékonyak, nem fizetnek adót, teljesen felesleges beléjük öntetni a pénzt.
bookmark
2011. július 06. 12:14
Most latom, hogy ide nem jott be a teljes cikk. Az emlitett tanfolyasok ezek voltak: "az emberek vezetése tréning; írásbeli kommunikációs készségfejlesztés mesterkurzus, korszerű menedzsment technikák; tanulás- és tanítástechnika tréning, munkaügyi szakmai továbbképzés, korszerű önismereti, önmenedzselési és konfliktuskezelő gyakorlat." Szerintem ezeket ugy ahogy vannak el lehetne felejteni es helyettuk etterem uzemeltetest es az azzal kapcsolatos egyebb tudomanyokat kellene tanitani. Az onismereti treninggel mar tele van a padlas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!