Dagesztán Détárija

2011. június 09. 21:49

Még ha Dzsudzsák nagyon jól teljesítene a Kaukázusban, akkor is nehezen kapna már komoly csapattól szerződést, hiszen a Mahacskala meccseit a kutya sem fogja nézni.

2011. június 09. 21:49
Bede Márton
Sport Géza

Dzsudzsák a kihívás és a munka helyett a pénzt kérte. Szomorú és lehangoló, hogy a Détári-generáció óta legmagasabban jegyzett magyar focista ugyanúgy alakítja a karrierjét, mint a Pireuszban vakációzó elődje. Az is elkeserítő, hogy a néha kifejezetten értelmesen és alázatosan nyilatkozó Dzsudzsák 24 évesen feladja az igazán nagy karrier lehetőségét. Ugyanakkor meg is lehet érteni: ki az, aki ne fogadna el egy sok pénzért keveset követelő állást? Nem csak magyar focista csinál ilyet, a kilencvenes évek elején például sok fiatal brazil tehetség ment a kemény európai meló helyett hosszú vakációra a japán bajnokságba. Csalódottságot most legfeljebb azok érezhetnek, akik az utóbbi egy-két évben elhitték, hogy Dzsudzsák ennél sokkal többre hivatott, a magyar foci pedig egyébként is sínen van, vagy esetleg eleve azt képzelik, hogy a profi focisták jobb emberek az átlagnál. (...)

Ha Dzsudzsák télen elfogadja a Lille szép ajánlatát, ősztől a BL főtábláján játszhatna, hiszen a franciák közben otthon bajnokok lettek. A Mahacskalával európai kupameccset legkorábban 2012 őszén játszhat – már ha az idei orosz bajnokságban a csapat az első hatban végez, ami nem lehetetlen, de garancia sincs rá. Mint ahogy arra sincs, hogy a világ hirtelen elkezdjen orosz bajnokikat nézni, a beígért új mahacskalai stadion legyen az új San Siro, a Sport1-en pedig szombatonként ne a Barcelona meccsét adják élőben, hanem a dagesztáni futballiskolát.

Ennél viszont sajnos sokkal valószínűbb, hogy a világ azon kis része, amely egyáltalán foglalkozik másodvonalbeli focistákkal, gyorsan elfelejti Dzsudzsákot, és lassan a magyar közvélemény is leszokik az orosz tabella bújásáról, mint ahogy leszokott Dóziról és Talmáról is, amint ezek eltűntek a tévéből. Még ha Dzsudzsák nagyon jól teljesítene a Kaukázusban, akkor is nehezen kapna már komoly csapattól szerződést, hiszen a Mahacskala meccseit a kutya sem fogja nézni. A legjobb magyar játékos így nagyon gyorsan kiírta magát a foci történelméből (illetve hát annak hatodik pótkötetéből), ahova sajnos valószínűleg sem a magyar válogatottal, sem új klubjával nem fog tudni visszakerülni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rivud
2011. június 10. 11:44
"Közben apránként rájönnek arra is, hogy Moszkva már ma is sokkal közelebb van a világ közepéhez, mint Budapest." http://sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2011/06/10/dzsudzsak_es_a_kelet-europai_gog/
gentry
2011. június 10. 10:48
"mint ahogy leszokott Dóziról és Talmáról is" --- Állj, állj, állj, Dózi hamarosan fut! Kedden délután Royal Ascot: http://tavoszlop.blog.hu/2011/06/10/szurkolunk_egyutt_overdosenak
z.marian
2011. június 10. 09:26
Ki ez a szőrös, benőtt arcú Bede Márton... Ki kente fel arra, hogy eldöntse, hogy mi a menő és mi nem...
liberálzöld.
2011. június 10. 09:06
Mi lenne, ha elfogadnánk Balázs döntését? Végülis vszeleg egy ország sztárja lesz, nem lesznek anyagi gondjai. És a hogy Senior írta, van max. 6 jó éve. Semmi biztosítéka nincs arra, hogy világsztár lesz egy világsztár csapatban. Balázs döntött, elfogadjuk, sok sikert kívánunk neki és reméljük, hogy a válogatott meccseken gyakran viszontlátjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!