Tíz hazugság, amit az egyház mond a nőknek

2011. május 10. 15:09

Pár éve írtam egy cikket azokról a hazugságokról, amiket az egyház mondott a nőknek történelme során.

2011. május 10. 15:09

„Szomorú és szégyenletes, hogy Isten Igéjét férfiak arra használják, hogy betörjék, megregulázzák, kordában tartsák, engedelmességre kényszerítsék azokat, akiket állítólag szeretnek.

Pár éve írtam egy cikket azokról a hazugságokról, amiket az egyház mondott a nőknek történelme során. A forrásom egy 2000-ben kiadott könyv volt, J. Lee Grady »Tíz hazugság, amit az egyház mond a nőknek« című tanulmánykötete,amely lerántja a leplet olyan tévedésekről, hazugságokról, rossz beidegződésekről, amelyek nyomorítják az egyházat. Az Egyesült Államokban a vallásos családok a második helyet foglalják el a nőkkel szembeni családon belüli erőszakos cselekedetek számát illetően. Csak az alkoholisták családjai előzik meg őket! Ráadásul itt elsősorban az evangéliumi keresztényekről van szó. És még valami: egy általam nagyrabecsült, Amerikában végzett, de 2000 óta itthon praktizáló keresztény pszichológus azt mondta, nehogy azt gondoljuk, hogy Magyarországon mások az arányok!

Az apropója annak, hogy újból előveszem a témát az, hogy ez a könyv végre megjelent magyarul. Nem valamiféle liberális vagy feminista teológiáról van szó (a könyvet férfi írta, akinek négy lánya van), hanem a Biblia helyes értelmezéséről, és az egymás iránti helyes szeretetről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. május 11. 09:27
Félek bevallani, de én tíznél jóval több átverést találtam. Legjobban azon röhögtem, mikor az Úr az állatokat körűlvezette Ádám előtt, válasszon magának segítséget. Ha akkor Ádámnak megtetszik egy orángután lány.ma mindenkit tetőtől talpig hosszú veres szőr borítana. A történet értelme ez: e mítosz a matriarchátus leverése idején született. Asszony szűlte a gyereket, asszony rendelkezik róla. Ám, ha az asszonyt férfibordából teremtette az Úr, akkor világos, bizony a FÉRFI az úr!
Szaki
2011. május 11. 09:25
A cikk baromság , egyébként érdemes lenne ezen ügyeket más vallásoknál firtatni.Pl.női jogok az iszlám országokban.
1120
2011. május 11. 00:12
"Az Egyesült Államokban a vallásos családok a második helyet foglalják el a nőkkel szembeni családon belüli erőszakos cselekedetek számát illetően. Csak az alkoholisták családjai előzik meg őket! Ráadásul itt elsősorban az evangéliumi keresztényekről van szó." Ha nem tudnád, kispajtás, az ún. "evangéliumi keresztények", vagy más néven "evangelikálok" nem mások, mint olyan neoprotestáns közösségek tagjai, mint amilyennek Magyarországon a Hit Gyülekezete felel meg!
teglagyarimegallo
2011. május 10. 22:07
Talmud, mi? Ez a faszi ennyit ért a keresztény hagyományhoz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!