A kiszántott falusi zsidók hűlt helye

2011. május 06. 16:33

Az önelfojtó-pótcselekvő cigány holokauszt mítoszgyártás ellen, tapasztalatból tudom, a leglehetetlenebb fellépni.

2011. május 06. 16:33

„Azt a a következtetést vontam le, hogy a magyar vidékról kiszántott zsidók helyét cigányok töltötték be. (A köztudattal ellentétben a magyar zsidóság alapvetően falusi zsidóság volt – s a modernizálódó magyar falu speciális igényeit látták el funkcionálisan.) Ahogy az élővilág rendjét nem lehet katasztrofális következmények nélkül megbontani, úgy a szervesen képződő társadalmi orgazimusét sem. Ama olaszliszkai forgatáson fölkerestük az egykori zsidóknak a falusiakétól elütő, városiasabb izléssel épített házait is – a kibelezett téglahalmokon és szemétkupacokon ugráló gyerekekkel ezt a jóvátehetetlen romlást igyekeztünk vizuálisan bemutatni.(...)

Mint görög tragédiákban, úgy kísértenek a temetetlen holtak. Bűnök. Míg nem jön el a gyógyító katarzis bármilyen fájdalom árán is, a bűn csak újabb bűnt virágzik. Fakadjanak azok elszánt szembenézés hiányból, vagy »jótékony«, valójában kompenzáló sors-összemosásból.

Az önelfojtó-pótcselekvő cigány holokauszt mítoszgyártás ellen, üldöztetésük felületes és mértékaránytalan sztereotipiája okán egy tésztává dagasztó hazugság ellen, tapasztalatból tudom, a leglehetlenebb fellépni. Pedig anélkül, hogy figyelembe vennénk  az eltérést a  két nép történelmi és kulturális szerepét, valamint a magyarsággal való interakcióját illetően, nem érhetünk le azokhoz az eredőkhöz, amelyekkel a siker reményében foghatnánk hozzá – ha nem is a »kérdés« megoldásához, de legalább enyhítéséhez.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2011. május 07. 16:15
Kőbányai egyáltalán nem hülye. Ez egy régi nóta és konkurenciaharc zsidók és cigók között.Annak idején olvastam Karsai Lászlótól, hogy talán 500 ra tehető max a Magyarországról elhurcolt kivégzett cigányok száma.>Ez aztán évek alatt Horváth Aladárék jóvoltából felszorzódott tízezeres nagyságrendűvé: a porrajmos, amit minden évben nagy felhajtások közepette ünnepelnek emelkedő áldozati létszámmal.( ráadásul a pénzbeli jóvátételek szégyenletes hazudozásokba torkollottak) Kőbányai nem merte face and face leírni a véleményét, mert a cigók alatt most meglehetősen erős ló van , amit elég rondán meg is lovagolnak a magyarok ( a parasztok) és az ország kárára.És itt nyilván az X.edik jóvátétel is közrejátszik hogy abból csak egy bizonyos csoportnak jusson.Ami pedig a csak egy csésze vagy mi kávé bejegyzését illeti a Demokrata 8 évvel ezelőtt véletlenül és hírből sem volt Fideszes,1994-ben a Horn kormányt ekézte nagyban.Amire a beíró gondol az a The Times második világháborús atlasza,amin egész Európában bejelölték hogy melyik országból hány zsidót pusztítotak el a KZ- lagerekben.Az eredti térképen Magyarország 200 ezer áldozattal szerepel,alatta a lap közli a magyar változatot, ahol egyszerűen kitörölték az eredi számot s beírtak 600 ezret. Az én véleményem szerint a második világháborút a lengyelek szenvedték meg minden népnél jobban. ( Katyn)
Karvaly
2011. május 07. 15:08
No, megvan a csodafegyver a magyarokat-cigányokat összeugrasztai akarók ellen? Ha holokausztról van szó, a zsidók mellett mindig meg kell említeni a cigányokat is, aztán ha az eddigi bősz jogvédők kikérik maguknak, akkor jöhet a tőlük ellesett hiszti a rasszizmusról, akár még perek is a ~tagadás miatt - utána már csak egy kávé kell, elnézni, ahogy verbálisan ütik egymást :)
Para Celsus
2011. május 07. 13:20
"(A köztudattal ellentétben a magyar zsidóság alapvetően falusi zsidóság volt – s a modernizálódó magyar falu speciális igényeit látták el funkcionálisan.)" - Magyarul ők álltak a fejlődés mögött, ha nincsenek, akkor a magyar kultúra csak bő gatyából és barackpálinkából állna.
Mardel
2011. május 07. 10:54
Kicsit rasszista, de nehéz vele vitatkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!