Budapest legundorítóbb pontja

2011. március 31. 17:42

A Váci utcánál én siralmasabb sétálóutcát a világ egyetlen nagyvárosában sem láttam.

2011. március 31. 17:42

„Turista szempontból Budapest legundorítóbb pontja a Fővám térnek az a része, ahol a Váci utca belefut a Vásárcsarnokba. A Váci utcánál én siralmasabb sétálóutcát a világ egyetlen nagyvárosában sem láttam, csak undorító dolgokat lehet kapni, szinte minden étteremben gusztustalan ételeket árulnak pofátlanul drágán, és nincsenek jó szórazóhelyek, csak esténként egy rakás agresszív kurva, akik közül sok másodállásban zsebtolvaj is. Az is nyilvánvaló, hogy a moldáv és belarusz turistákat leszámítva minden külföldi hüledezve nézi a nevezetességnek kikiáltott központi piac siralmas kínálatát. Minden, ami egy turistának rossz lehet, ebbe a kereszteződésbe koncentrálódik, de most végre sikerült javítani a helyzeten.

Már a tavasz legelső napján csak három koldus között cikázva lehet átkelni a kereszteződésen. Az egyiknek lába nincs, a másik a klasszikus budapesti görnyedező mámi, a harmadik meg ilyen négykézláb nyomuló csávó, őt nem néztem meg közelebbről. A képen nem látszik, de olyan tíz méterrel visszább a Váci utcán állt még egy tangóharmonikázó cigány is. Én ilyen jó helyezkedést eddig csak Etiópiában láttam. Remélem mire eljön az igazi nyár és a főszezon, addigra még beszereznek ide egy elfántiázisos koldust, egy anyát két nagyszemű, piszkos gyerekkel, meg valami kivert kutyát, és eleve szűkebb folyosót hagynak csak az olasz tinédszereknek, a holland proliknak és az utolsó még ide járó angol legénybúcsúsoknak, hogy megtudják, milyen a magyarok istene.

A Vásárcsarnokban egyébként bolgár napok vannak, biztos az is színvonalas program.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2011. április 01. 11:12
Magyarország nem akkor lessz szabad ország, amikor a szegényeket a szőnyeg alá söprik, hanem akkor, amikor a rendőr a koldusokat, szegényeket is éppúgy megvédi, mint bárki mást, ha valakik zaklatnák, és el akarnák kergetni onnan, ahol mindenki más tartózkodhat. Még ha a parlament bejáratáról is lenne szó.
fofo
2011. április 01. 10:27
Hát nem ti tettétek ilyenné ezt a várost, meg ilyen koldussá azokat az embereket? Többre becsülöm azt a láb nélküli koldust is, mint ezt a majom-képű, folytonosan gyűlölködő, fazont. Egyébként tényleg szomorú, ha egy országban csupán gyűlölet keltésből meg lehet élni!
botox_bill
2011. április 01. 09:33
"Az is nyilvánvaló, hogy a moldáv és belarusz turistákat leszámítva minden külföldi hüledezve nézi a nevezetességnek kikiáltott központi piac siralmas kínálatát. " Igen, emlékszem is, hogy a nagy moldáv-belorusz vegyes identitású költő, Günter Grass milyen undorral beszélt róla. Tán még egyik híres-hírhedt, testileg fejletnen főhősének karakterét is egy túlságosan apró választékú zőccségesről szoborta, allegorikusan persze, és visszamenőleg, és egyébként. Persze Nagycsarnok nem a Naschmarkt, de furcsa is lenne az itt nálunk.
Hispan07
2011. április 01. 08:48
én a Nagycsarnokot szeretem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!