Kit véd Paul Hefty?

2011. február 01. 13:30

Jó lenne nem azt magyarázni, hogy elvetemült baloldali ámokfutás zajlik a jószándékú jobboldali konzervatív kormány ellen.

2011. február 01. 13:30
„Paul Hefty szemmel láthatólag az egész Fidesz-működést nem érti. Nem érti Orbán személyiségét és több mint másfél évtizedes politikáját, pláne nem a kettő összefüggését, és nem érti Orbán és a pártja viszonyát. Nem érti, hogy itt nem egy többé-kevésbé demokrata politikusról van szó, hanem egy hatalmi ragadozóról, aki türelmetlenségében és mindenevőségében jéghideg fejjel és a puszta fogával tép szét minden útjában álló akadályt. (Bár túlzok, hiszen Orbán kétségkívül ügyel a látszatra, különben nem énekelne eközben a magyar ember és nemzet szívéhez szóló bülbüldalokat). És nem érti, hogy Orbán pártja régóta ehhez a személyiséghez és attitűdhöz van szabva: felhajtója a vadásznak. (...)

Egyszóval: jó lenne tehát nem azt magyarázni Németországból a németeknek, hogy Magyarországon elvetemült baloldali vagy liberális ámokfutás zajlik a kétharmados többséggel felruházott és jószándékú jobboldali konzervatív kormány ellen. Mert ennek a mondatnak egyetlen állítása sem igaz. És mert – megismétlem – a méltányosság és tárgyilagosság álarcába bújt hamis újságírói attitűd a mi esélyeinket rontja. A miénket, akik itt élünk. Orbán ugyanis velünk nem áll szóba. Nem csak velünk nem, a saját szavazóival sem, hiszen például sok magánnyugdíjpénztár-tag fiatal ember szavazott a Fideszre. Nem tudom, egyáltalán észrevette-e Hefty azt a sajátos képmutatást, amellyel Orbán – némi nyomásgyakorlásra ugyan – a külföld felé a józan, tárgyalásra kész politikus arcát mutatja (már ha nem bújik ki a harcias szög a zsákból), itthon viszont csak a diktátumok módszerét és nyelvét ismeri, még akkor is, ha Paul Hefty megtévesztésére a nemzeti együttműködés szólamaiba burkolja (lásd bülbüldalok). Úgyhogy nekünk, a liberális demokrácia híveinek pillanatnyilag – ezt hangsúlyozom, bízva abban, hogy ez nem sokáig marad így – az egyetlen esélyünk, hogy a külföldi sajtó és a politika úgy-ahogy kordában tartja az elszabadult ágyúgolyót. Paul Hefty a félretájékoztatásával a mi esélyeinket rombolja. És vajon kiét védi?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. február 02. 12:05
Összegzés! A GALAMUS csoport láttán és hallatán még egy Északi sark közelében élő inuit ( http://de.wikipedia.org/wiki/Inuit-Kultur ) is antiszemita lesz! HÁT MÉG EGY OLYAN, akiknek napi szinten szembesülnie kell arcátlan arroganciájukkal, tudálékosságukkal. Nem hajlandók tudomásul venni, hogy a magyar nemzet leselejtezte őket!
Valandil
2011. február 02. 11:27
Engem csak az érdekel, hogy az ENSZ-csapatok mikor jönnek? Most is Bécsnél gyülekeznek?
velazkez
2011. február 02. 11:06
Zsófi! 1. Nem az ágyúgolyó szabadul el, hanem a hajóágyú. 2.Hol volt a szabadságszerető ballibsi sajtó és értelmiség mikor GY.F. kormányzása alatt állami terror uralkodott? Innentől nincs egy hiteles szavatok.
lola
2011. február 02. 10:57
Nem tudnátok belinkelni az eredeti cikket? Hogy mit is írt pontosan ez a Hefty?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!