Elfüstölök – lelökődés a szigetről

2011. február 13. 11:48

Előzőleg az aluljárókból tiltották ki a bagósokat – ez helyes. A mostani építő jellegű jogszabályalkotás bizony csak pótcselekvés a javából

2011. február 13. 11:48

„Én füstölgök. Azaz morgolódom, láthatólag bosszankodom. A főváros önkormányzata ugyanis betiltotta a busz-, villamos, HÉV-, fogaskerekű-, libegő- és sikló-megállókban a dohányzást. A metróban nem, ott soha nem is lehetett  rágyújtani. Előzőleg az aluljárókból tiltották ki a bagósokat – ez helyes. De a mostani építő jellegű jogszabályalkotás bizony csak pótcselekvés a javából.

Tizenhárom-tizennégy évesen szoktam rá a cigire. A szüleim nem tiltották, eltűrték még az is, hogy lopjam a szívnivalót a mindig tekintélyes otthoni készletből. Egy ünnepélyes pillanatban mint felnőtt a felnőttel beszéltek velem, s megkértek rá, hogy otthon és általában előttük tizennyolc éves koromig ne gyújtsak rá. Nehéz volt betartani, de betartottam. A nagykorúságom ünnepére megevett torta utolsó falatja után szépen elővettem a bagót és pöfékelni kezdtem, ők meg egy szót sem szóltak. Apám orvos volt, anyám patikus, mindkettő pontosan ismerte a dohányzás ártalmait. Kérésükben nem volt semmi cinizmus: azt is pontosan tudták, ha kemény szóval eltiltanak úgy általában a bagótól, hazugságra kényszerítenek. Tehát mindössze kértek, én meg eleget tettem a kérésüknek.

Megkérhetett volna Főváros is, eleget tettem volna annak is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asimov
2011. február 14. 06:59
Nem olvastok újságot!Az a rengeteg nikotinmámorban elkövetett bűncselkemény,nem hat meg senkit!Gyalázat(Szívtelen barmok vagytok)
de karatna
2011. február 13. 23:12
Életvidám, kitűnő tehetségű egyetlen bátyámat 57 éves korában a dohányzás következtében kialakult tüdőrák, illetve annak agyi áttéte vitte el. Minden beavatkozás hiábavalónak bizonyult. Legyen az Ő halála is intő jel minden akadékoskodó, potenciális tüdőrák aspiráns dohányos előtt. Különösen azok előtt, akiknek szerettei is vannak.
abraka
2011. február 13. 22:04
Túlspilázzák ezeket az antidohányos törvényeket. Már nem füstölgök egy ideje, de úgy gondolom a bagós azért nem a legelvetemültebb, leggonoszabb fajtája az emberiségnek, akit állandóan ütni, verni, üldözni illik, mert ez ma olyan trendi, olyan egészség és olyan jogvédősnek hangzik. Az alkohol töbszörösen kártékonyabb, emberre és családra egyaránt. Vagy a könnyen elérhető játékgépek, azok családok tömkelegének tragédiáját, öngyilkosságok százait okozzák. Lobbikérdés az egész. A játékgépmaffia lényegesen erősebb mint a dohány lobbi. A póker törvény is csak őket erősíti. És most már ott vannak az állami szerencsejáték vezetésében is.
kanpalisoda
2011. február 13. 17:03
Megvannak már ennek a az antidohányos kampánynak a maga előzményei. Gondoljunk a Mao Ce Tung által fémjelzett verébcsatára, vagy mondjuk a gorbacsovi glásznoszty idején elrendelt vodkatilalomra. Ebben a mostani dohánycsata-kísérletben az a nagy innováció, hogy a szerv nagyrészt kimaradhat belőle, és a pógárok egymást terrorizálják. Ettől még további komoly eredmények várhatók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!