Orbán alázza az országot, nem Európa

2011. január 22. 16:49

Csak remélni tudom, hogy az Orbán által nálunk meghonosított útszéli kommunikációra nem lesz vevő az unió, és előbb-utóbb Magyarországon is elutasíttatik a durva közbeszéd.

2011. január 22. 16:49

„Ingerülten, mi több, arrogáns stílusban lépett föl szerdán Orbán Viktor kormányfő Strasbourgban, mikor az Európai Parlament képviselőinek beszámolt a magyar EU-elnökség programjáról. Persze nem ez, hanem a sokat bírált médiatörvény kapcsán feltett kérdések és vélemények váltották ki a miniszterelnök reakcióit. Most szembesült Európa az itthon már ismert stílussal. (...)

Orbán már korábban is tett a politikai közéletben szokatlanul durva kijelentéseket, például amikor a parlamentben lehazugozta a regnáló Antall-kormányt a taxisblokád idején, sőt, korábban Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén mondott beszédében a Hősök terén, mikor a szovjet katonák azonnali távozását követelte az országból. Mindkét esetben igaza volt. Csakhogy.

Külön kell választani a politikusi megnyilvánulásokat abból a szempontból, hogy ellenzékből vagy hatalmi helyzetből hangzanak-e el az erőteljes kijelentések. Az ellenzéki szerep mindig hálásabb, lehet felelőtlenül kiabálni és handabandázni, a közvélemény is pontosan tudja, hogy döntéshelyzetben nem lévő politikus azt mond, amit akar. Más a helyzet Orbán Viktor miniszterelnökként tett agresszív stílusával, hisz a hatalom birtokosának minden ilyen fellépése az autokrácia érzetet kelti a befogadóban. (...)

Csak remélni tudom, hogy az Orbán által nálunk meghonosított útszéli kommunikációra nem lesz vevő az unió, és előbb-utóbb Magyarországon is elutasíttatik a durva közbeszéd. Ingerülten, alpári stílussal még soha semmi nem oldódott meg, úgyhogy elsősorban higgadtságot kérek a kormányfőtől és PR-csapatától. Ja, és hogy ne hazudozzon, főleg ne az én nevemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2011. január 23. 23:21
Kóhn Bandit és Orbán Viktort össze sem lehet hasonlítani. Kóhn egyszerűen tajtékzott, majd' megpukkadt. Orbán hangosan, tagoltan, érthetően beszélt. Persze, felhúzta magát ezeken a striciken, de amikor pl. helyre tette a Naplóban 2006 őszén a Svábyt, akkor sokkal dühösebb volt. Nem látott a pipától, hogy GyuFe kiengedi a szellemet a palackból, erre az összes buzeráns médiás azt kezdi el forszírozni, hogy neki (Orbánnak) mennyi ebben a szerepe, meg hogy tényleg nem hazudott-e még, és miket mondott anno, amik így meg úgy... Szóval össze akarták mosni a dolgokat. Éppen mint a mostaniak. Keverik a szezont meg a fazont.
virág andrás
2011. január 23. 22:58
Persze, csak nem kapcsoltam. Ha az ember egyszer elindul a hülyülés útján, vigyázni kell, mert nincs megállás. Én pedig már elindultam...
hakos
2011. január 23. 22:44
Ez a Gyula nevű ürge most kivel vitatkozik? Ki mondta azt, hogy Európa alázza Orbánt? Szerintem is Orbán alázott,mégpedig az európai parlament balliberális díszpintyeit. Vöröslött is a fejük a dühtől.
Szpáhi
2011. január 23. 21:50
és ha még lehetne egy kérésem, légy szíves definiáld nekem a 'fülkeellenforradalom' kifejezést. Kicsit zavarban vagyok, mert óhatatlanul olyan -egyébként téves (?) - asszociációim támadtak, hogy az mszp valami soha nem látott többséggel és fölénnyel váltotta le az Orbán-kormányt. Tudod azért ez a kis zavarodottság, mert vannak olyan emlékeim, hogy az az előny cseppet sem volt olyan fölényes és magabiztos, mint ahogy akkor kezelték a maszoposok és ahogy te mostanság. kisegítenél, kérlek? (persze nem muszáj, számolgasd csak a minősítéseket. Nem is állsz olyan rosszul, lassan több pontod lesz, mint ahány százalékon állnak a szocialisták)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!