Politikai rablógazdálkodás

2010. november 11. 10:27

Ilyen rövid idő alatt ilyen sokat még egyetlen kormány sem tett a magyar tudományos és kulturális élet lepusztítása érdekében.

2010. november 11. 10:27
„Ilyen rövid idő alatt ilyen sokat még egyetlen kormány sem tett a magyar tudományos és kulturális élet lepusztítása érdekében. A színháztól, a filmtől, a könyvkiadástól, a tudományos műhelyektől, szinte mindenhonnan annyi pénzt vontak el, amennyi az alkotótevékenységet már megbénítja, viszont a költségvetés gondjaihoz, és persze a kormányfő érdeklődését lekötő sportágak támogatásához képest jelentéktelen.

Az ’56-os Intézet a vesztesek között is a legvesztesebbek közé tartozik. Az idei évre rendelt másfél száz milliós költségvetési támogatásából elvettek harmincat, a jövő évre kapnak összvissz hatvanat. (...) Mindkét Orbán-kormány illetékes tagja, 1998-ban Hámori József, most pedig Szőcs Géza kifejezte meggyőződését, hogy az Intézet tevékenysége az ország számára igen üdvös és fontos, aztán pedig a kormányuk mindent megtett, megtesz azért, hogy ennek a tevékenységnek ne legyen folytatása. Az Intézetnek és kutatóinak támadása javarészt a szakma alatti szinten folyik, a sötéten fortyogó, mérgezett „jobboldali” publicisztikában.

Az ’56-os Intézetnek egyetlen igazi, de hatalmas ellenfele van: a történelemmel való politikai rablógazdálkodás. ’56-nak sok részörököse van, de egyetlen általános örököse sincs. Sokan akarnak valamit abból, amiért a forradalmárok harcoltak, de senki sem akar mindent.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
logo
2010. november 12. 01:53
"az '56-os Intézet tevékenysége, az ország számára igen üdvös és fontos" Akár csak a Habsburg Intézet".
tevevanegypupu
2010. november 11. 23:53
Je itt mi van? Kulturarol beszelgetnek?(:
Negue
2010. november 11. 23:39
"Ilyen rövid idő alatt ilyen sokat még egyetlen kormány sem tett a magyar tudományos és kulturális élet lepusztítása érdekében. " Tééényleg? Mi a szösz.
pepi
2010. november 11. 23:12
Révész Úr ! Mi a fasznak síránkozik ! Örüljön annak , hogy van 10 milliárdért terrorelhárításunk ! Verje ki arra, hogy lesz 10 milliárdért stadionunk, ahol lehetne jól focizni. Vagy vegye be a csapatába valamelyik fideszfasz gyerekét, sógorát, ribancát és dőlni fog a lé ! Maga tényleg nem ismeri ki magát a nemzeti együgyűek rendszerében ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!