Vörös iszap

2010. október 26. 08:39

A vörös iparbárók semmi mást nem tettek, csak amit elődeiktől láttak, s nyugati elvbarátaiktól tanultak.

2010. október 26. 08:39
„A vörös iszap kezdeti áradásának idején, Magyarországon volt egy ún. kékcédulás választás, amikor Rákosi és elvbarátai próbáltak választási győzelmet elérni. Késői szellemi örököseik most »félcédulás« választásokkal már nemcsak próbálkoznak, hanem győznek is, hogy aztán jó fizetéssel a zsebükben erkölcsileg és gazdaságilag tönkretegyék az általuk »vezetett« közösségeket. Jogállamunk pedig jó képet vág az egészhez bűnüldöző szerveivel, bíróságaival együtt. Igen, a vörös iszap, most Kolontáron és Devecseren beáramlott az utcákba, házakba, elöntött termőföldeket, pusztított embereket és állatokat. 

A vörös iparbárók szemrebbenés nélkül bizonygatják vétlenségüket, hisz ők csak privatizálták az időzített iszapbombákat. Ők semmi mást nem tettek, csak amit elődeiktől láttak, s nyugati elvbarátaiktól tanultak. Emlékezzünk csak az indiai Bophalra, olaszországi és afrikai vegyigyár-robbanások áldozataira. Csak évtizedes bírósági eljárásokkal lehetett kártérítésre kényszeríteni a gyárak urait, akikben a felelősségtudat szikrája is nehezen lelhető fel. Százak indultak el takarítani, önkétesen segíteni. Az iszap után sort kellene keríteni egy alaposabb takarításra is, hogy választásainkkal a maradandó értékek szerint, megtartó lelki-szellemi örökségünk gyarapítása mellett döntsünk, kitakarítva »vörös bárókat«, »félcédulás« szavazatvásárlókat egyaránt, hogy gyermekeink ne a vörös iszap porát kelljen belélegezniük.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2010. október 26. 15:01
Hát ezért "tetszettünk volna forradalmat csinálni." Dehát nem csináltunk...
picur3ka
2010. október 26. 11:16
Hat, a voros barokat talan nehezebb lesz kitakaritani, mint az iszapot.
balbako_
2010. október 26. 11:01
Szerencsére ezúttal a kormány bölcsen elkapta a grabancukat. Most nem lesz olyan könnyű off shore cégbe menteni a vagyont és széttárni a kezet, hogy erre nincs pénz. 20 év óta először most ők futnak a pénzük után és nem a károsultak. No, ezért a nagy ribillió! Mert ezek a szálak tovább mehetnek és mennek is az évszázad üzletéhez a veszélyes hulladék bizniszhez ami a baloldal legnagyobb pénzszivattyúja. Csak így tovább!
Standup Johny
2010. október 26. 09:44
Laci, agyad miért ködös, Miért minden szavad vörös? Vörös iszap, vörös báró, Vörös szemmel írsz a kárró'. Jöttél te is segíteni, Vagy csak ez megy: nyeríteni? Sok ember segít, söpör, ás, De te csak ez vagy: félcédulás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!