Harc az Alkotmánybírósággal

2010. október 10. 09:14

Nekem ugyanis egyáltalán nem az alaptörvénnyel, hanem egészen konkrétan egy annak betűjével és szellemével is ellentétes jogszabállyal van bajom?!

2010. október 10. 09:14

Levelet írtam az AB- nak magyarul, ám odafent a jelek szerint valamilyen más nyelvet beszélnek, talán ezért, talán másért, de (egy nappal azt követően, hogy az esetről a HetiVálasz.hu is hírt adott) visszadobták beadványom. (...)

Húsz évnél hosszabb adótani, másfél évtizedet meghaladó újságírói rutinnal a hátam mögött ugyanis ahhoz vettem a bátorságot, hogy egy már a sajtóban is széles körben bírált, több, egymással homlok egyenesen ellentétes értelmezést lehetővé tevő jogszabályrész megsemmisítéséért folyamodjak a Magas Testülethez.

Egészen konkrétan az állami pénzből végkielégítésben részesülők egy részét sújtó, 98%-os különadó bevezetését előírni próbáló passzus hibáit kifogásoltam volna, számos adószakértő és jogász kolléga egyértelműen támogató véleményével a tarsolyomban.

Erre jön ez a válasz a magyarhoz megtévesztően hasonló nyelvezettel, aminek értelmezésével meg én nem bírok. Mert miért írják nekem, hogy beadványom „az Alkotmány sérelmesnek vélt rendelkezéseit nem tartalmazza", amikor én szót sem kívántam ejteni ilyesmiről, nekem ugyanis egyáltalán nem az alaptörvénnyel, hanem egészen konkrétan egy annak betűjével és szellemével is ellentétes jogszabállyal van bajom?!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2010. október 10. 13:53
Topik kifujt. Errol ennyi is tul sok volt... ;))
Kettes
2010. október 10. 10:00
Michnai egy idióta. Beadott az Alkotmánybíróságra egy beadványt, de nem írta oda, hogy szerinte mitől alkotmányellenes. "az a jogszabály, amelynek szövege egymástól lényegesen eltérő értelmezést tesz lehetővé, az bizony nagyon sérti az alkotmányban is lefektetett jogállamiság elvét, ami miatt azonnal megsemmisítendő." Azért mert egy idióta egy világos jogszabályszöveget kétféleképpen tud értelmezni, az még nem alkotmányellenes. Ceterum censeo, Michnai egy fasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!