Schmitt tett Pál

2010. augusztus 07. 13:20

Egy pártnak, amely antikommunistaként pozicionálja magát - bármekkora hazugság is ez - sosem lett volna szabad Schmitt Pált az államfői székbe jelölnie.

2010. augusztus 07. 13:20

„Szóval, Schmitt Pál a hetvenes években a sosem cáfolt hírek szerint nyakkendőanyaggal seftelt. Ez akkor féllegális volt, az élsportolók Puskásék óta megtehettek ilyesmit. Schmittet védte két, csapatban szerzett olimpiai aranya. A jól kommunikáló, sármos fiatalembert állítólag a pártközpontba is berendelték és közölték vele, Schmitt elvtárs, ugye nem gondolta komolyan, hogy disszidál. Nos, annyira nem, hogy az Astoria Szálló élére került. A hetvenes években sok külföldi ott szállt meg, kizárható, hogy a kinevezők nem gondolták megbízhatónak az új igazgatót. Gyorsan ívelt a sportdiplomáciai karrier is. Buda István elvtárs felkarolta, államtitkár lett a Lázár-kormányban, és a hazai és a nemzetközi olimpiai mozgalomban is gyorsan haladt felfelé. Hozzáteszem, ezzel nincs gond elvileg, hiszen minden korban élni kell és az ügyes, a rátermett miért ne akarhatott volna célt érni? Itt inkább egy mentalitásról beszélek: hogy Gyurcsány Ferenc KISZ-es, de a komcsi kormányban (!) államtitkár Schmitt nem az. Hogy Lendvai »cenzor«, hogy az ugyanazon budapesti pártbizottságban szintén kulturális vonalon dolgozó Koltay Gábor nem az. Hogy a Bibó-perben életfogytiglanra ítélt Göncz Árpádról hogy beszél a jobboldal, eközben a Kádár alatt is fontos pozícióban levő Mádl az igaz magyar.

Schmitt Pál részese volt az 1984-es olimpiai bojkottnak, vagy háromszáz magyar sportoló álma széttépésének, sosem cáfolt hírek szerint a NOB zűrös pénzügyeinek. Amikor azt ígérte, ha doppingoláson érnek magyar versenyzőt, lemond a MOB-elnöki posztról, nem tartotta a szavát. Amikor úgy hozta az élet, a Horn-kormánytól kért szívességet, a svájci követséget, meg is kapta, hogy Samaranch mellett maradhasson. Neki ugyanez a baloldal - Horn Gyula pártja - annyira volt fontos, hogy egy nappal a beiktatása előtt hívta meg az ellenzéki MSZP-t és LMP-t.

Aztán ahogy elhatalmasodott rajta az orbánizmus, egyszer csak bocskaiba öltözött, hogy hazaárulózhassa a kormányt. És ez »a szocializmusból itt maradt playboy« (copyright: Kovács Zoltán) most itt áll és a Szent Koronát akarja az alkotmányba. Igaz, a mostani alkotmányt nem tartja be, ugyanis nem mondott le valamennyi pozíciójáról. Wass Albertet idézi, pedig Petőfit, Vörösmartyt, Aranyt, Adyt, József Attilát is választhatott volna. Sólyom sem volt minden magyar elnöke, Schmitt végképp nem lesz az. Viszont nem is ért semmihez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. augusztus 08. 09:24
Zsoltika, te kedves tudatlan ifjú. Való igaz, hogy a múlt egy fontos elem az ember és minden sokaság életében. De azt is el kell mondanom, hogy az élet során mód van a szabadgondolkodásra, a helyes és erkölcsös élet felismerésére és a kísérletre, hogy azt felépítsük. Egy egyszerű példával megvilágítanám. Mikor az emberfia megszületik egy ideig folyamatosan teleszarja a gatyáját, és más disznóságot is elkövet, de az idő múltával ez elmarad. Sajnos a te esetedben meg kell állapítanom, hogy neked ma is inkontinencia problémáid vannak, mert azt gondolná az ember, hogy mentálisan te is fejlődsz, de csak a nyakig szaros képed, a fekáliával bekent tollad nyomát lehet látni.
kamasuka
2010. augusztus 08. 09:18
Zsóti! Tök mindegy, hogy mit uszítasz, de ha arra kerül a sor, a gazdád (és a te) kegyelmi kérvényét/kérvényedet is ő fogja aláírni, szóval gondold meg kétszer, hogy mit írsz! Vagy talán nem szárad a lelkeden némi közpénz eltulajdonítása? Ugyan már! Nyolc évig voltatok hatalmon. Azalatt még egy ilyen pincsikutya, mint te is kap némi csontot a hatalomtól. :) Ha csak ciklusonként 1x kaptál, a 2. még nem évült el ...
Von Siebenbuergen
2010. augusztus 07. 19:53
Schmittnek soha nem lesz valódi nemzetközi tekintélye. Ahhoz politikusi kvalitások is kellenének, ilyenekkel meg nem rendelkezik. Reprezentálni, sunnyogni, felelősséget semmiért nem vállalni, azt tud, ezen kívül semmit. És még erős műveletségi hiányosságokkal is küszködik, ami megint nem egy jó omen. Diplomáciai sikereiről ajánlom mindenki figyelmébe a 2001-es NOB elnökválasztást. Pali bohóc ennyit tud, meg kétség kívül, helyezkedni. De ez megint csak kurva karcsú lesz.
Tikva
2010. augusztus 07. 19:32
A cikk írójának üzennék,valamint annak ,akitől a fizuját kapja (gy.f. ) : "Ha adsz,kapsz is..." Mondjuk lényeges momentum,hogy mit adtál..na azt kapod vissza...Schmittet meg hagyd békén...a cipőjét nem törölhetitek meg..mert,míg ő ezért az országért már sok mindent tett,addig ti csak elvettetek(írjam konkrétan : loptatok)...hagyd azt az írogatást,azt csak megzavar...vidékivé lett barátod ,aki remélem azért lesz végre vidéki,mert pl. a szegedi Csillag börtön ad majd meglehetősen hosszú ideig szállást neki(gy.f.) pedig egy nációt volt szíves megútáltatni ezzel az országgal ,ez már magában büntetendő....nehezen javítható orbitális hiba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!