Caligula lovai

2010. augusztus 01. 11:06

A diktatúrák legrosszabb napjait felidézve közönyös arccal egzisztenciákon, polgári életeken gázol át a kormány.

2010. augusztus 01. 11:06

„Orbánban régtől fogva munkál valami misztikus hit. Ez teszi, hogy hívői nem is politikai vezetőt, hanem spirituális szektavezért látnak benne. Volt ő már az Erő hordozója, a mindent legyőző Akarat (kicsit náciízű!) megtestesítője, Az Ember, Aki Soha Nem Hazudott, most pedig hirtelenjében rátalált az üdvözítő Józanészségre. (Riasztó ez az állandó, feltehetően az alapvető őszinteséghiányból eredő, személyiségváltó kényszeresség) Mondom: látszott rajta, hogy ez nem hipokrízis, nem képmutatás. Ez az ember, akit sok minden összejátszása - többek között politikai ellenfeleinek gyengesége és hibái - végül demokratikus viszonyok között egészen rendkívüli hatalommal ruházott fel, csakugyan azt hiszi, hogy valami sugallatos Józanész jegyében, és természetesen a Haza üdvére teszi, amit tesz. (...)

A hatalommal való gátlástalan visszaélésen túl van abban valami ijesztő lelketlenség, ahogy emberek tömegét az utcára hajigálják, ahogy a diktatúrák legrosszabb napjait felidézve közönyös arccal egzisztenciákon, polgári életeken gázolnak át. Mindegy, hogy rendőrkapitányról, tisztiorvosról (az is bizalmi, politikai állás?), minisztériumi fogalmazóról van szó. Jó napot kívánunk - szakértelem nix, újra itt van az alkalmasság egyetlen mutatója, a feltétlen párthűség. Ha az Állami Számvevőszék élére mérsékelt szaktudású aparatcsik kerül, akkor a Józanész szerint helyettese már igazi caligulamén - egy vidéki polgármester, akinek egyetlen elévülhetetlen érdeme, hogy összerúgta a port korábbi pártjával, a szocialistákkal, s ezért jár neki jutalom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2010. augusztus 01. 21:38
Megint egy félművelt újságírócska,aki véletlenül ,otthoni lomtalanításakor rálépett egy klasszikusra...majd egy szikra jött, kár,hogy nem rázta meg jobban,talán észre tér...,és írt egy zsengénél fososabbat....
Netuddgi
2010. augusztus 01. 19:17
Mi az hogy polgári élet? Ilyen baloldali fogalom nincs is! Burzsoá az van! Ilyen amikor a baloldali farkas próbál jobboldali báránynak látszani!
di maggio
2010. augusztus 01. 17:29
"közönyös arccal egzisztenciákon, polgári életeken gázolnak át" Meséljek neked a szoclib kormányzat alatt történtekről, tudnék. Akkor hol voltál, hol volt az a fene nagy érzékenységed? Az ilyen alakok miatt lett elege a csaendes többségnek a szoclibekből és adott 2/3 -os felhatalmazást a jobboldalnak. De ne félj, ha nem tanulnak a példából. őket is el lehet zavarni.
soelmo
2010. augusztus 01. 14:39
Eddig gyurcsány lekötötte a "hibbant Néró" minősítését....nehéz már bármit átruházni másra, főleg a római birodalom történtéből. A józan ész pedig csak a Népszavába gyűlt idegenlelkűeknek újdonság. Ugyanis ez nem jelszó, vagy cserélendő-cserélhető lózung....hanem egy egyszerű, természetes állapot, amivel ők sosem rendelkeztek a hatalomnak való feltétlen megfelelés igyekezetében. Javasolnám nekik nyergeljenek át....de mindenkinek jobb ha már megmaradnak a tudományos szocializmus sohasem létező (és sohasem tudományos) agyréménél....és ebben múljanak ki, minél előbb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!