Botrány Sukorón! Orbán is benne van!

2010. augusztus 11. 16:45

Ha puhult volna a Fidesz-álláspont, az valóban botrány lenne. Szerencsére nem puhult, a mai napig sem.

2010. augusztus 11. 16:45

„Mikor indult a nyomozás Sukoró ügyében? Tavaly májusban. A Fidesz egyértelművé tette, hogy lopásnak tartja a történteket? Igen. Nos, aligha meglepő, ha a Gyurcsányék által támogatott befektető úgy érezte: lobbiznia kellene a tervért a Fidesz várhatóan hatalomra kerülő elnökénél. Hátha. De nem. Ha puhult volna a Fidesz-álláspont, az valóban botrány lenne. Szerencsére nem puhult, a mai napig sem.

Mi történt tehát? A Gyurcsány-Bajnai páros az állam számára kedvezőtlen telekcserével megszerezhetővé tette a sukorói területet, szabályozási eszközökkel felértékelte azt és Lauder érdekeltségébe játszotta át úgy, hogy az oda álmodott king city nyilvánvalóan megvalósíthatatlan lett volna: erős a gyanúm, hogy soha nem is akarták megvalósítani, csak tovább akarták adni a felértékelt ingatlant és zsebre tenni a busás hasznot (lásd még: Balettintézet). Lauder meg a jelek szerint hiába próbálta meggyőzni Orbánt arról, hogy a projekt rendben van.

A szocik helyében tehát én nem nagyon firtatnám az ügyet. Már csak azért sem, mert eddig az ő értelmezésükben sok ezer munkahelyet eredményező, az állam számára rendkívül kedvező, példaértékű beruházás lett volna a sukorói. Ha meg az, akkor miért is baj, ha Orbán is »benne van«? Vagy akkor most mégis bűnös akciósorozat volt a háttérben? No, de hát azt meg Bajnai személyesen intézte, Gyurcsány parancsára. Hogy is van ez, srácok?

Ne keressünk választ. A kérdés költői volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hogyne
2010. augusztus 12. 16:29
Börtönbe már végre Gyurcsánnyal! Mással is kiérdemelte már bőven.
marós
2010. augusztus 12. 08:56
A maszop médiaterroristái mindenre rászállnak, ami eltereli a bűnös müködésük vizsgálatáról a figyelmet. Sokan blogoltuk annó, hogy nem a munkahelyteremtéssel van a probléma, hanem a csalással, a környezetünk rombolásával. A törvények szerinti kaszinó projekt ellen, ami magántőkéből valósolna meg, emlékeim szerint, senki nem emelte fel a szavát. Lám, kibújt a szög a zsákból, majdnem ingyen földterület hiányában, állami támogatás nélkül hol vannak a befektetők? Hasonlóan a Blatonring is kifújt, mikor az ellenzék, és a civilek nyílvánosságra hozták, hogy a csodálatos befeketés több tízmilliárdos állami segítséggel épülne meg, majd az éves működéshez millíárdos állami hozzájárulás kellene.
atila68
2010. augusztus 12. 08:18
Már Gréczy Zsolt is ráugrott a témára. Kérdéseket fogalmazott meg a lelkem! Remélem ma bolgárúr is megbeszéli az éterben.
nagykata
2010. augusztus 12. 03:50
Meglep, hogy Stumpf úr megállt és nem futtatta végig a programot. Pedig nagyon jó úton indult el. Mert nem áll meg a dolog ott hogy "hogy is van ez srácok?" Ellentétben Bajnaival és Gyurcsánnyal, Orbánnak még vannak lehetőségei. Való igaz, hogy nem puhult a Fidesz álláspomtja, de ha a közvélemény szemében megszorongatják Orbánt, akkor bizonyithat azzal hogy bekeményit. Az igazi kérdés inkabb az, hogy ez kinek hiányzik? Gyurcsinak, Bajnainak, vagy a Laudnereknek? Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy egy kistilű ingatlan csalás/lopásról volt szó. A módszerek pitiánersége és az állandóan hangoztatott óriási tőkeerő között óriási volt a kontraszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!