Zöldfülűek

2010. július 17. 10:13

A tét az önkormányzati voksoláson sem lesz kisebb, mint hogy a Fidesz mögött ki foglalja el Budapesten a második pozíciót.

2010. július 17. 10:13
„Az MSZP megizmosodásának kísérlete mindjárt az első felvonásban siralmasra sikeredett. Még meg sem száradt ugyanis a tinta a Mesterházy Attilát pajzsra emelő kongresszusi határozaton, amikor az MSZP kérlelte az LMP-t: léptesse vissza főpolgármester-jelöltjét - Tarlós István javára. (...)

A mostani eset a tavaszi országgyűlési választások első fordulója utáni helyzetre emlékeztet, amikor a szocialisták arra próbálták rávenni az LMP-t, hogy a két párt talpon maradt képviselőjelöltjei lépjenek vissza egymás javára. Mivel azonban a függetlenségére kínosan ügyelő baloldali ökoalakulat sem akkor, sem most nem evett meszet, s nem az MSZP kottájából akarta kitanulni a politizálás gyakorlatát, mindkét alkalommal lepöckölte magáról a felvetést.

Az MSZP-nek persze van indoka a meghunyászkodásra. Az országgyűlési választások eredménye ezt követeli tőlük. A tét az önkormányzati voksoláson sem lesz kisebb, mint hogy a Fidesz mögött ki foglalja el Budapesten a második pozíciót. Ezzel, mondják többen, az MSZP és az LMP közti különmérkőzés is eldőlhet, melyet a felek azért vívnak, hogy lehetnek-e Schiffer Andrásék a szocialisták utódpártja. Utóbbiban nemigen hiszünk: annál hívebb képet vélünk őrizni a magyar társadalomról, mintsem hogy az LMP - legalábbis mai, levetkezhetetlenül értelmiségi formájában - igényt tarthatna az MSZP-árva szavazók módfelett rétegzett tömegeire.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!