Vörös Zeusz

2010. július 30. 10:21

Szerintünk nem a Fidesz, hanem a kommunisták vették el a dolgozók vagyonát, ráadásul több ízben.

2010. július 30. 10:21
„Új nevet tanultunk meg a napokban: előbukkant az ismeretlenség mitológiai ködéből Pataky Péter. Róla azt kell tudni – nagyjából két hete –, hogy az MSZOSZ elnökeként elkötelezett harcosa a munkásérdekeknek. Fájdalom azonban, Pataky szakszervezetis csak mostanában pattant elő teljes fegyverzetben, szülőatyja, a legnagyobb ellenzéki párt fejéből. 

A vörös Zeusznak eddig nagyobb baja is volt a szakszervezeti mozgalom fellármázásánál, most azonban Pataky-Pallasz Athéné személyében végre megtaláltak a megfelelő olümposzit a megfelelő feladatra. (...)

Pataky Péterék rendkívül önérzetesen most azt kifogásolják, hogy a kormány egy tollvonással megszüntette a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt. Pedig ez helyes és szükséges lépés volt. Ne is a tényeket idézzük, inkább a századfordulós munkások kedvenc lapját, a Népszavát, pontosabban annak vitriolos című írását – »Szó nélkül elvenné a dolgozók vagyonát a Fidesz« – hogy pontosan lássuk a szakszervezeti biznisz mibenlétét: »(a szakszervezetek) felháborodása nem véletlen. A hat konföderáció ugyanis a munkavállalói ingatlanvagyonnal szállt be az 1992-ben létrehozott szervezetbe.«

Mi egy kissé másképp látjuk a történetet. Szerintünk ugyanis nem a Fidesz, hanem a kommunisták vették el a dolgozók vagyonát, ráadásul több ízben. Az utolsó, úgynevezett spontán privatizációban a szakszervezeti mozgalom élelmesebb tagjai szépen kikerekítették maguknak a jobbik részt a vagyonból: megszerezték és saját bizniszre bocsátották a »dolgozók« üdülőit, ingatlanjait. Bár mindeközben ment a nagy parasztvakítás demokráciáról, érdekvédelemről, a balatoni településeken élők és nyaralók döbbenten látták, hogyan tollasodnak meg a tegnapi csinovnyikok, a tolvaj, hazug kommunista nómenklatúra tagjai. Állami és szakszervezeti üdülők tucatjait említhetném, amelyeket költségvetési pénzből látványosan felújítottak, majd menő szállodává alakítottak – immáron magánkézben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. július 31. 07:37
Az MSZOSZ a kommunisták leányvállalataként működött. A mai napig nem számoltatták el azzal vagyonnal őket, amelyik szőrén-szálán eltünt a kezeik között.
Outer-senshi
2010. július 30. 21:06
Akkor most a tolvaj kiált rendőrért??!!
Öreg
2010. július 30. 11:47
Nicsak, mégis vannak szakszervezetek? Addig a MSZOSZ ereje csak arra tekkett, hogy a soronlévő szakszervezeti vezetők zsiros állásokhoz jussanak. Bizony most hőbörögniük kell -az eddigi némaság után- mert ugrottak a zsiros állások lehetőségei. Az meg, hogy a dolgozók érdekeit a kormánnyal szemben nem képviselték-pedig lett volna rá okuk bőven-nem érdekes, majd most. Már látom a minimálbéremelése ellen hogy fognak tiltakozni. Szerencsétlen népség, a vagyont eladták, már nincs mit eladni, itt a vég!
drienovác
2010. július 30. 11:23
a szakszervezeteké volt a fél dózsa györgy út, a székházak helyén most irodaházak vanak, a szakszervezeti művészet szervezetek, de még az amatőr kórusok is a semmibe hullottak, a sportklubok eltűntek, stb.... a balaton is azóta van hazavágva, hogy megszűntek a szakszervezeti üdültetések, azóta csak lézengenek a népek a tóparton, nincs igazi élet... az elvtársak valahova beteszik a lábukat, akkor rajtuk kívül mndenki szívókapcsolásra kerül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!