Nem ellenezzük a bankadót

2010. július 21. 19:44

Általánosságban az IMF-nek nincs problémája a bankadóval, jelen esetben a bankadó mérete és kivitelezése ellen emeltünk kifogást. Interjú.

2010. július 21. 19:44

- Ön melyik megállapítással ért egyet: megszakadtak a tárgyalások, vagy lezárultak, csak éppen eredménytelenül?

- Igazából egyikkel sem. A helyzet pontos értelmezése: a felülvizsgálat lezárása egy későbbi időpontra halasztódott. (...)

- A kormányhoz közel álló sajtó szerint a hitelnyújtók lényegében csak a bankadó kapcsán nem értenek egyet a kormánnyal, s ezért álltak fel a tárgyalóasztaltól. Tényleg a bankadóra fókuszált az IMF, csak ebben volt vita a felek között?

- Egyáltalán nem. Általánosságban az IMF-nek nincs problémája a bankadóval, jelen esetben a bankadó mérete és kivitelezése ellen emeltünk kifogást annak a magyar gazdaságra gyakorolt negatív hatása miatt. Emellet más ügyek is terítékre kerültek mind a 2010-es csomaggal, mind a 2011-es kilátásokkal kapcsolatban. Például az idei hiánycél eléréhez szükséges intézkedések jellemzően átmenetiek, azonban tekintetbe véve azt, hogy egy új kormányról van szó, aminek kevés ideje volt felkészülni, készen álltunk arra, hogy elfogadjuk ezen 2010-es intézkedések többségét - ebbe beleértve a bankadót is. Ezzel együtt további kisebb, optimális esetben strukturális intézkedések szükségesek az idei deficitcél eléréshez. A jövő évi, a GDP 3 százaléka alatti hiánycél továbbra is összhangban van az államadósság fenntarthatóságával, és ezért ragaszkodni kell hozzá. Az ezen cél elérése érdekében hozandó intézkedésekkel kapcsolatban további részletekre van szükség. Továbbá, szintén tárgyalunk a pénzügyi szektort érintő kérdésekről, az EU-szabályoknak való megfelelésről és a központi bank függetlenségéről.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2010. július 22. 08:39
Akkor hol a probléma kedves bolsevik, liverális, cionista, magyargyűlölő elvtársak? Kiszámították az önök felsőbbrendűen inellektuális egyedei, hogy milyen károkaz okoztak ezzel a saját választási esélyeiknek? levonja valaki a konzekvenciát, vagy mint korábban a Rákosi rendszer kudarca a Kádár rendszer pusztító és az önök nemzetközi kpcsolataival eladósított világa után most ismét valami jutalommal vonulnak tovább böszmeségeik romjain? Mégis meddig lehet önöknek következmények nélkül létezni?
Übermayer
2010. július 21. 20:15
a NOL mint az IMF szócsöve :)
gót
2010. július 21. 20:15
"A jövő évi, a GDP 3 százaléka alatti hiánycél továbbra is összhangban van az államadósság fenntarthatóságával, és ezért ragaszkodni kell hozzá. Az ezen cél elérése érdekében hozandó intézkedésekkel kapcsolatban további részletekre van szükség." Például? Ez így csak süket duma... "nem is a bankadóval van gond..blablabla..a hiánycélt tartani kell...blablabla.. további részleteket ki kell dolgozni..bla". Ha a részleteket ki kell dolgozni és a bankadóval sincs baj akkor mi miatt ment haza a kedves delegáció? Mi a picsa volt a baj? Az patás nem fizette ki a kurvákat vagy mi?
Fiona1
2010. július 21. 20:06
"Általánosságban az IMF-nek nincs problémája a bankadóval, jelen esetben a bankadó mérete és kivitelezése ellen emeltünk kifogást annak a magyar gazdaságra gyakorolt negatív hatása miatt. " Hát persze! Majd ti megmondjátok mely bankokra kell kivetni, s csak a 0 (nulla) %-os mérték lesz az elfogadható. S miért lenne negatív hatással a magyar gazdaságra?? Inkább a bankok extraprofitjára gondoltál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!