Telepítsük Csernobilba a NATO-lokátort!

2010. június 29. 08:37

A bolygó hollandiként keringő radar Zengőn való felhúzásáról még az első Orbán-kormány döntött.

2010. június 29. 08:37

„A hosszú ideje húzodó lokátortelepítés szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy a Szövetség a Csernobili Állatvilágért, illetve az Észak-Koreai Atomtudósok Szakszervezete hogyan fogadja a tervet. Amennyiben a válasz éles elutasítás, úgy forrásaink szerint a Mariana árok legalja lehet a C verzió, hacsak a Magyar Szocialista Párt mélytengeri alapszervezete nem tiltakozik ez ellen.

Lassan itt tart a valamikor réges-régen még a Mecsekbe tervezett úgynevezett NATO-lokátor ügye, amely talán nem teljesen mellékesen a magyar légtérvédelem egyik kulcseleme lenne, ha egyszer megépülne. Csak emlékeztetőül: a bolygó hollandiként keringő radar Zengőn való felhúzásáról még az első Orbán-kormány döntött, aztán miután a tévénézők magukat fákhoz láncoló környezetvédőket szemlélhettek, rájuk és
a bazsarózsák nagy barátjának számító Sólyom László köztársasági elnökre tekintettel az illetékesek új helyszín után néztek.

Ez lett az első Gyurcsány-kormány végtelen ostobaságának köszönhetően a Pécs közigazgatási határain belül található Tubes, amellyel a kormány azonnal tömegmozgalmat teremtett a lokátorellenes erők mögé. Nem tölt el különösebb büszkeséggel, hogy a tubesi kaland kudarcát már
három és fél évvel ezelőtt megjósoltam, ehhez ugyanis nagy jóstehetség nem kellett, csak kicsit elgondolkodni azon, hogy hogyan reagál egy 150 ezres nagyváros lakossága a kertjébe tervezett katonai objektumra. Mondjuk hisztérikusan.

A tubesi kalandra öt év ment el, és most itt az új helyszínvariáció, a
Hármashegy, amely nem mellékesen még a Tubes előtt felmerült, mint némileg drága, de azért használható Zengő pótlék, ahonnan már az átkos államszocializmus idején eltűntek a bazsarózsák. Csakhogy az elmúlt éveket nem lehet nem megtörténtté tenni. Míg a Zengő esetében legalább annyiban összhang volt a különböző politikai erők között, hogy nem tettek nyíltan egymás alá, addig a tubesi kaland idejére a nem mellékesen a magyar légtérvédelmét szolgáló objektum szabad prédává vált, és a Fidesz ott keserítette meg a kormány életét, ahol csak tudta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
violator
2010. június 29. 14:28
picur3ka: Dokumentumnak itt a tubesi történet egyik mélypontja. http://www.hirszerzo.hu/cikk.kormanyzati_zsarolas_szekeres_imre_levele_miatt_megiscsak_epulhet_radar_a_tubesen.37262.html
violator
2010. június 29. 14:07
picur3ka: Tegyük hozzá, a ma már nem létező pécsi SZDSZ egy ponton majdnem ki is hátrált a tubesi helyszín mögül, csak komoly fejmosás után maradt együtt a pécsi szoclib koalíció 2007-ben.
violator
2010. június 29. 13:40
nybo: No shit Sherlock :D Pár SZDSZ ajnározó cikk az SZDSZ barát Hírszerzőrő: http://www.hirszerzo.hu/cikk.liberalis_lemmingek.140024.html http://www.hirszerzo.hu/cikk.dinamikus_csapatunkba_kreativ_munkatarsakat_keresunk.137929.html http://www.hirszerzo.hu/cikk.2009_-_az_mszp_eve.135132.html http://www.hirszerzo.hu/cikk.utoszo_koka_janoshoz.129559.html Jó művelődést!
violator
2010. június 29. 13:07
nybo: Na jó, láthatóan olvasás- és vitaképtelen vagy, Hírszerzőt meg nyilvánvalóan nem olvastál az elmúlt években. Még jó, hogy az ott szereplő kommentek alapján a te világod és a valóság nem igazán esik egybe. Sok sikert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!