Szőcs Géza és a finnugrizmus

2010. június 12. 11:59

Szőcs Géza nagyjából bebizonyította, hogy halvány lövése sincs a témáról, és műveltsége a Blikk magazin szintjén mozog.

2010. június 12. 11:59

„Egy hajmeresztő interjút olvastam az indexen itt. Az interjúban az a hajmeresztő, hogy egy kormányzati pozícióba kinevezett (tehát felelős) politikus tudományos elméletek bírálásával foglalkozik - laikusként. És gondolom nem kell mondani, mit jelent az, ha laikusok szabják azt meg, (vagy akár csak utalnak rá), hogy szerintük mi igaz, és mi nem. Kijelentéseivel Szőcs Géza nagyjából bebizonyította, hogy halvány lövése sincs  a témáról, és műveltsége a Blikk magazin szintjén mozog, de itt azért többről van szó: Ugyanis emlékeim szerint kormányzati pozíciót kapott emberek eddig még nem nagyon próbálták (legalábbis 1989 után) megmondani azt, hogy melyik tudományos elmélet a helyes. Eddig a 20. században két rendszerre volt ez jellemző: a náci Németországban például volt "zsidó fizika", a kommunista Szovjetunióban meg különböző társadalomtudományok voltak tiltottak. Oké, értem én, hogy ma Magyarországon van egy adott réteg (amely azért annyira nem nagy, csak hangos), amely fogyasztópiacot jelent az ilyen témák, és merchandise számára (lásd nemzeti taxi, vagy lehet már "nomád, Magyar" ételeket rendelni, különböző - UFÓ Magazin szintjén álló - könyveket áruló könyvesboltok, mint pl. a Szkítia, stb.), de vannak határok. (...)

A Jobbiktól csak kissé meglepőek az ilyen jellegű kijelentések, hogy "eltörlik a finnugrizmust" - ez a kicsi is abból fakad, hogy Vona Gábor pl. az ELTE-BTK történelem szakjára járt - bár több, mint valószínű, hogy ő ezt nem gondolja komolyan, csak hát ezt igényli a piac. Ha majd a közoktatás működni fog, akkor kevesebb lesz az igény hülyeségre - de ebbe most ne menjünk bele. Viszont egy komoly párt által kinevezett államtitkár nem tehet ilyen kijelentéseket. Ha nem ért valamihez, ne okoskodjon. Kormányzati pozícióban nem beszélünk azt, amit akarunk.
Ha ez az üzenet a Jobbik-tábornak szólt, akkor nekik nem kéne játszani 2/3-os többséggel, és kormányzati pozícióban. Felesleges. Ha meg Szőcs Géza ezt komolyan gondolja, akkor alkalmatlan a pozíciójára, és vagy mondjon le magától, vagy mondassa le a miniszterelnök. Ha pedig csak nyelvbotlás volt, akkor nem lenne hátrányos, ha utánaolvasna a témának - és ne a Szkítiában vásároljon be... És esetleg jelezhetné, hogy tévedett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagytestver
2010. szeptember 04. 10:34
Atkozott legyen minden sopredek, aki Gezat itt vagy mashol mocskolja!!!! Magyar szakot vegzett, nem Blikk szakot. Titeket Kadar kicsi birkaknak nevelt, meg mindig jol begettek, mikor mar a munkas-nevelotok elpatkolt. Ebben az emberben ver van, nem kadar kotyvalek, mint bennetek, szivetek szerint romanoznatok, atkozott hazaarulok!!!!!!!!! Egy idezet Gezatol senkihaziak, hogy okuljatok: "SZABADSAG NYELVTANA, SZABADSAG LEVEGOJE, KI ILYET SZIV, NEM TUD ALUDNI TOBBE SE NELKULE, SE TOLE." Pont ugy ir mint Aczel elvtars, aki nektek valo volt. Sopredek bolsevikok!!
advocaat
2010. augusztus 23. 19:12
Nem "-SZIMPATIZÁNSOK", hanem "-TAGOK"!!!
advocaat
2010. augusztus 23. 18:50
A"Hami" nevű köcsögöt megszórtam a blogján... Még ilyen elmerokkantat: kijelentette, hogy "vita-postot" írt, majd első kommentjében közli, hogy aki NEM ÉRT EGYET A FINNUGRÁLÁSSAL, annak a véleményét, érveit, kommentjeit TÖRLI! Ez ám a TODDOMÁNYOSCH WITA, te hülye! Ráadásul TUDATLAN minden orientalisztikai, turkológiai, altajisztikai, a Turáni Mélyvalóságot hirdető HATALMAS MENNYISÉGŰ irodalom ismeretének híján van, de imbecil gyerekességgel HISZ - mint istenben szokás - VALAMIBEN, AMI MEGBUKOTT! Lásd a finnek álláspontját a rokonításunkról. Stb.
advocaat
2010. augusztus 20. 18:10
"Hami" cikke EGY VALLÁSOS HITBÉLI, IRRACIONÁLIS credo. Hihet bármiben, abban is, hogy mi a kanadai indiánok életmódját élő manysi-hanti bokor-(finn)-ugrászoktól származunk, az Ob és Tobol északi folyásától, akik torzultan északi mongolidok, és LÓFASZ nem hasonlít velük... De ezt az alaptalan marhaságot, - csakúgy, mint a szcientológiát például, - NE TEGYE MÁR KÖTELEZŐVÉ a suvernyák buzija!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!