Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Mi lemondanánk

2010. június 27. 15:11

Az augusztus 20-i tűzijátékról való lemondás szimbolikus és nem anyagi kérdés. Bár túl keveset spórolnánk ezzel, de épp eleget tennénk a szolidaritásnak.

2010. június 27. 15:11
„A Jobbklikk is kifejtette véleményét, méghozzá a lemondás érdekében, és a Konzervatorium, valamint a Mandiner is közzétett egy-egy állásfoglalást. A Heti Válasz újságírója szellemes ötlettel előállva nem mondana le a tűzijátékról, hanem a minél nagyobb részvételt javasolja - egy augusztus 20-i gyűjtés érdekében. Egy szombathelyi cég közben felajánlotta, hogy ingyen lebonyolítja a tűzijátékot, így az augusztus 20-ra elkülönített pénzt a károsultakra lehetne költeni, miközben a fővárosban rendezett látványosság is megmaradna. 

Számoljunk! A 2010 kora nyári árvíz kára nagyjából 50-100 milliárd forintra rúg - mondta Lázár János Fidesz-frakcióvezető a Péntek 8-ban. Majd hozzátette, hogy részéről a tűzijátékról való lemondás mellett áll, a kormány részéről pedig három lehetőséget tud, amelyek szóba jöhetnek az államalapítás ünnepével kapcsolatban. A tűzijáték lebonyolítása nagyjából 100-200 millióba kerül. Mondhatjuk, hogy a 20-i tűzijáték ára nem oszt, nem szoroz az újjáépítési költségekben. Talán nem is erről van szó. Hanem arról, hogy a tűzijáték, mint az ünneplés rítusa, most nem volna illendő. 

Nem a nyolcvanhárom éves hagyomány megtöréséről, hanem a visszafogott ünneplésről van tehát szó. Korántsem a nemzeti összetartozás ilyen formájának kifogásolásáról beszélünk, hanem arról, hogy most az egyszer az ettől való tartózkodással fejezzük ki együttérzésünket azokkal, akik bajba kerültek.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sanyi baba
2010. június 27. 23:33
Hát srácok azért az a pár száz milliócska azért higyétek el jól jönne azoknak akiknek elvitte a házát a víz. És ne mondjátok hogy az árteret vitte el a víz mert ez egyszerűen nem igaz. Igen árteret is. meg teljes falvakat városokat is. Úgyhogy szerintem minden pénz, és lelki segítség számít. Bár ahogy elnézem a konzervatív jobboldalon nem dívik az ilyesmi mostanság... sem...
Pintér Bence
2010. június 27. 23:08
Tűzijáték: egyáltalán nem szórakoztató, drága, fölösleges baromság. Ha árvíz van, ha nincs.
velemeny2010
2010. június 27. 21:46
Az állami cégek vezetőinek végkielégítéséből és Simor úr fizetéséből adjanak az árvízárosultaknak. A tüzijáték a nemzeti ünnep része, semmi köze az árvízhez. Azonban a nagy állami cégek felesleges finanszírozása helyett kéne odacsoportosítani a pénzt! Jobban járnánk! Így a tüzijáték is meglenne és az árvízkárosultak is tudnának valamelyest boldogulni!
Tündér_Lala
2010. június 27. 20:21
Aki ezt az ostoba populista baromságot (mármint, hogy a tüzijáték elmaradjon) kitalálta, az hülye vagy gazember. (Évtizede nem voltam kint.) A tüzijáték egy állami ünnep fényét emeli, az állam kasszájában az ára aprópénz és a rendezvény még valamit vissza is hoz, elmaradása sem anyagilag sem mentálisan nem segít a bajba jutottaknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!