Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Felemelő lenne a tűzijáték elmaradása

2010. június 30. 13:46

A tűzijáték lemondásáért indított mozgalom akkor is csodálatos és valami egészen új, ha se pénz, se posztó nem jön ki belőle.

2010. június 30. 13:46
„Az egyéni felelősség itt azt jelenti, hogy adakozzunk a saját pénzünkből, úgy, ahogy százezrek megtették, akár közvetlenül, akár a különböző segélyvonalakon keresztül, hívásaikkal. Tisztán morális szempontból nézve, etikusabb lemondani valamiről, ami nekem fontos – például a nyaralás árát átutalni az árvízkárosultaknak –, mint lemondani olyasmiről, ami nekem nem annyira fontos (esetleg még idegesít is), viszont másnak kedves szórakozása lehet.

Ennek ellenére, a tűzijáték lemondásáért indított mozgalom akkor is csodálatos és valami egészen új, ha se pénz, se posztó nem jön ki belőle. Ha elmarad a színes rakéták kilövése a csatlakozó városokban, illetve – ha a kormány úgy dönt – Budapesten, mindenki tudni fogja, hogy ez a magyar szolidaritás jelképe.

Ha a Fidesz nyelvén akarunk fogalmazni, a magyar nemzeti összetartozás jelképe. Ha liberális nyelven: a közösség megtapasztalásának élménye. És ez nem valami ellen irányul, nem arra szolgál, hogy kizárjon, főleg politikai érdekekből, másokat a közösségből. Ennek a közösségnek a lényege az, hogy tükrözi a vágyat: szeretnénk segíteni egymásnak. Hogy van szolidaritás. Mivel mindenki tudja, hogy mindenki más is megtapasztalja ugyanezt az élményt, hogy tudniillik nincs tűzijáték, és azért nincs, mert civilek – az egyetlen ember kezdeményezéséből kinőtt mozgalom – ki akarták fejezni a szolidaritásukat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Best retards
2010. július 01. 11:53
Utaljak meg a szot is: nemzet es unnep. Nemhogy igy egyutt. A karacsony is allando poen targya. Persze van kivetel, van az a bizonyos masik unnep karacsony elott, abba nem szoktak belerugni. Biztos csak mert elfelejtik, es nincs kulonosebb mas oka. Bar mondjuk Marcius 15-ot valamiert szeretik, Rakosi is csipte, biztos mert abba nem kavart bele a "klerikalis reakcio" (Aug 20), meg a "horthysta csocselek" (Okt 23). Ezek a turelmes, szereny es szeretetre melto emberek, akikre a ballib ertelmiseg gyujtonevet szoktak akasztani (asszem rossz szot hasznaltam, remelem ez meg nem kodolt akasztas) tikkelni kezdenek az idegessegtol, ha jonnek a nemzeti unnepek. Tetszoleges nemzeti szimbolum olyan nekik, mint a fokhagyma meg a kereszt. Eleinte a gyuloletuket rohogesbe es gunyba csomagoltak pl eszterhazi cimerangyal poenja (terdemet csapkodtam a rohogestol), spiro melymagyaros verse, nadas hogyan gondozd magyarodat satobbi (most lehet hogy keverem, tetszes szerint permutalhato). Most viszont nyiltan rettegnek, trefa felreteve, hisz a demokracio forog veszelyben. Kiveve ezt a szegeny hulye nagyarczyt, aki igy 2010-ben meg mindig nem vagja bizonyos szavak evoluciojat, es rohoges nelkul kibirja, hogy pozitiv osszefuggesben alkalmazza a "liberalis" szot. Akkor, amikor a fogalom kb harminc eve azon faradozik, hogy most mar vegleg felkeruljun arra a tortenelmi polcra Zsdanov elvtars es Lavrantij Pavlovits Berija elvtars melle. Eleve a "nemzet" szo maga is ugy hat rajuk, mint az eszaki boszorkanyra a hidegviz. Ott van peldaul a nobeldijat minden ideologiai pressziot nelkulozo modon, kizarolag nagy tehetsege reven elnyert nemzetkozi illetosegu imretermeszunk is, aki ha meglatja egy nyomtatvanyon a nationality:... rubrikat, akkor minden paranoiatol mentesen meg van rola gyozodve, hogy azt a Klaus Barbi emlektarsasag barna lederhoses szoke kislegenyei nyomtattak titkos partmunkaban direkt az o froclizasa miatt. Ha lenne egy kis humora, ami nincs (ahol tehetseg nincs, ott altalaban humor se terem), akkor a nationality utan csak ennyit irna: inter-
marós
2010. július 01. 07:33
A kormány azért van, hogy elverjék rajta a port, ha van tűzijáték, azért, ha nincs, akkor meg azért. Én semmi féle durrogtatásnak nem vagyok híve, akkor sem, ha nincs világválság, ha nincs árviz, és még sok más katasztrófa, egyszerűen azért, mert számomra a nyugodt, csendes élet a legfontosabb (ami a valóságban nincs, de azért nem adom fel).
Autofocus
2010. június 30. 21:41
Nem tudom a csaj cikkeit végigolvasni mert mindig az jut az eszembe róla hogy milyen remek bukkake alany lenne a kis tüsihajú szemüveges fizimiskájával.
soelmo
2010. június 30. 19:02
Kénytelen vagyok egyetérteni....hozzátéve egy komment velős megjegyzését a buzikommandó rendezvényének elmaradásával lenne "koherens" megoldás...hogy stílszerű legyek. A buzidemosnstrációt amúgy a konzervatív Oroszország, sem Szentpétervárott, sem Moszkvában nem engedélyezte.... Most nem lenne baj figyelő szemünket ismét oroszországra függesztenünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!