Kirekesztés a nemzetből, mi? Atyaég!

2010. május 19. 14:21

Már nem is vicces, amit a Gyurcsány által gründolt Magyar Demokratikus Charta nevében írni szíveskedtek tegnapra. Nem vicces, csak komolytalan.

2010. május 19. 14:21
„Már nem is vicces, amit a fent említettek a Gyurcsány által gründolt Magyar Demokratikus Charta nevében írni szíveskedtek tegnapra. Nem vicces, csak komolytalan. A téma Orbán Viktor politikai nyilatkozattervezete. Bauerék tiltakoznak, sipítoznak, demokráciát féltenek, rutinból. (...)

A Fidesz számára talán szerencse, hogy rögtön demokráciaféltésük elején nevetségessé teszik magukat az aláírók, a hiszti miatt így aztán súlytalannak tetszik kritikájuk azon része is, amelyben egyébként van igazság. Mert sajnos van ilyen része. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről (csupa nagybetű, Istenem, miért?) szóló nyilatkozattal ugyanis van baj, tényleg van. Nem rossz szándékú, nem veszélyes a demokráciára, meg semmire sem. Csak éppen a benne foglaltak és a valóság még csak nem is integetnek egymásnak. (...)

Lehet, hogy elhagyott a múzsa és más érti a költői utalásokat, én nem. Új művészeti irányzat rügyezését látom, esetleg. A patetikus dadaizmusét. A művészetben ugyanis bármit lehet. A valóságban nem. Forradalmat például nem lehet szavazófülkében »véghez vinni«. Ott szavazni lehet. A túlzás ráadásul a humor alapkellékei között is az egyik legfontosabb. Így aztán, ha forradalomnak nevezünk egy szavazást, könnyen nevetségessé válunk.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bryan
2010. május 20. 12:23
A jelenlegi rendszert parlamentáris demokráciának hívják. Ennek rendszerváltozása óhatatlanul csak olyasmit hozhat létre, ami nem parlamentáris demokrácia. Igazából itt kellene nagyon a reform szó, mert valójában arra gondolnak itt nagyban, csak azt nem lehet használniuk, mert: 1. Összekapcsolódott a megszorításokkal. 2. Az MSZP nevéhez kötődik ennek a szónak az agyonhasználata, így erősítené az "ezek is csak ugyanolyanok mint a másik" érzést. Amennyiben a Fidesz mégis rendszerváltást, meg forradalmat akarna, vagy azt hinnék ez történt itt, az nagyon szomorú lenne. Ez az egyik fontos probléma a szimbolikus csatákkal: olyan nyelvi kompromisszumokra kényszeríti a feleket, amiktől bármi amiről beszélnek, ködös maszlaggá válik, amit csak a szekértábor-logika mentén lehet értelmezni. Szólni kéne a fiúknak, hogy ennek a fajta kommunikációnak véget kéne vetni, mert egyre cikibb.
efrank
2010. május 20. 07:56
És ímé kedves testvéreim, mint ahogy azt a ChartaBauer már régen megmondta, most itt élünk ebben a fenenagy demokrácianélküliségben, mert hát mitől is lenne ezekben a pillanatokban demokrácia, hisz a FIDESZ nyerte a választásokat és már a nap sem süt úgy mint annakidején a nagyreményű MSZPMDFSZDSZ erkölcsileg, emberileg, demokráciailag, nemlopásilag nagyszerűnek mondott példaértékű kormányzása alatt,namegaztán persze már diktatúra is van és tessenek már elbujdosni a nemmagyaroknak, hiszen mindjárt itten vannak a feketeautók, hogy összeszedjenek bennünket demokratákat, hiszen ez igy illik a nemdemokráciákban, amit a FIDESZ már meg is honosított ebben az eddig csodálatosan működő picinyke országban. Én már akkor mondtan, hogy aChartaBauer ugye megmondta, de nem hallottátok meg az időknek azt a bizonyos szavát, pedig a ChartaBauer már régen megmondta! Kérek mindenkit, legalább most bújjunk össze és rettegjünk legaláb együtt, mert az olyan megnyugtató és eredményes, hogy a Charta majd bizonyosan elismerően fog megnyilvánulni ekkora összerettegés láttán. Éljen és virágozzon a Charta!
marós
2010. május 20. 06:54
A Charta, annak a kis csoportnak a "szakértőit" fogja össze, akik annak a kissebségnek az érdekeit képviselik, akik 12 éven keresztül kizsákmányolták az országot. Most, hogy jelentős mértékben összefogtak a vaálasztók, és esélye sincs ennek a kissebségnek a hatalom közelébe jutni, vonyítanak, mint a fába szorult féreg.
bmucsai
2010. május 19. 20:00
Úgy érzem, hogy sokan nem fogták fel a feladat nagyságát, amire Orbán Viktor és a fidesz vállalkozott! Nem egyszerűen 1 - 1,5 millió munkahelyet kell teremteni, hanem rá is kell venni ennyi embert, hogy dolgozzon! Meg kell győzni a lelkeket! Célokat, élni akarást kell emberek millióinak adni. Lelkesíteni kell, miközben tudjuk, hogy minden emberi lény magyar országon kb kétmillió forinttal tartozik az állam eladósodottsága okán. Ezek a fitymálódó patkányok (Bauer és társai) felelősei a kialakult helyzetnek. Előbb utóbb megérdemelnek egy komolyabb orrbaverést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!