A 'médiacelebekből' nem kér az intézet igazgatója

2010. május 13. 08:24

Fricz Tamást a hiedelmekkel ellentétben senki sem rúgta ki. Szerződésének határozott idejű módosítására tettem ajánlatot. Interjú.

2010. május 13. 08:24
– Milyen koncepcióval vágott neki az intézet vezetésének?

– Öt jelentkező közül nyertem el három évre az intézet vezetését. Pályázatomban leírtam, hogy az intézet több szempontból is reformra szorul, vagyis az átszervezés elkerülhetetlen. Szeretném a szakmai profilt az eddiginél sokkal karakteresebben megjeleníteni. A legfontosabb cél az új tudományos prioritások megfogalmazása és a prioritásokra koncentráló tudományos osztályok létrehozása. (...)

– Az intézet »nagy« öregei – Vitányi Iván, Hankiss Elemér, Kulcsár Kálmán, Szalai Erzsébet –hogyan kapcsolódhatnak be a munkába?

– Kulcsár Kálmánnak az év végéig van érvényes szerződése, Szalai Erzsébet felmentéséről döntés született. A többi nyugdíjas kollégával a közeli hetekben fogok beszélgetni a jövőről. A fiatalítás is szempont, de az idősebbekre is számítunk. Szükség van a tapasztalatukra és arra, hogy nyugdíjasként is részt vegyenek az intézet tudományos munkájában.

– A nyomtatott és az elektronikus média is felkapta az ismert jobboldali közéleti személyiség, Fricz Tamás nevét, akit állítólag kiraknak az intézetből.

– A hiedelmekkel ellentétben senki sem rúgta ki. Szerződésének határozott idejű módosítására tettem ajánlatot, abban szóban megállapodtunk, de az egyeztetés még nem zárult le.

– Az intézet kutatója a Századvég Alapítványt elnöklő, az RTL Klubban is részesedést szerző Stumpf István.

– Stumpf István nagyon jó szakember, kiváló társadalomtudós. Ha politikai vagy üzleti ambíciói nem akadályozzák tudósi munkáját, számítok rá.

– Az intézet tévés személyiségekben, médiapolitológusokban is jól áll. A már említettek mellett Galló Béla, Kéri László, Simon János is gyakori szereplője a tévés műsoroknak. Ők maradnak?

– Galló Bélának és Simon Jánosnak már jeleztem: hosszabb távon nem számítok rájuk. Kezdeményeztem, hogy egy méltányos átmeneti idő után váljunk el békével. Simon János elutasította az ajánlatot. Kéri Lászlóval is folyamatban vannak a tárgyalások.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heima
2010. május 13. 17:45
a Független Szakértőre kell hallgatni: a politikatudományban Körösényin kívül mindenki gyík, de Körösényi doktor sem ér semmit egy magyarországi zsidó matematikushoz képest!
drienovác
2010. május 13. 09:43
érdekes, hogy eddig mindenki abban a hitben volt, hogy Fricz ki van rúgva ez az ország egyre furcsább, mégiscsak van visszaút az intézet melegébe? akkó mi van most a koncepcióval?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!