Miénk itt a tér

2010. április 24. 13:23

Vélhetően lesznek még támadások, a Gödör mélyéről induló közönség azonban kitart, s nem megy sehová az Erzsébet térről.

2010. április 24. 13:23

Gödör. Régen csak egy szó, mára fogalom. Régen csak egy hely, mára központ. Régen csak egy vita középpontja, mára... van ami nem változik. A forma ugyan más lett, hiszen míg a Gödör sorsa korábban politikai presztízskérdés volt, mára a politika és a civilek csataterévé vált.

Hogyan, s főleg miért is vált ennyire központi kérdéssé a Gödör sorsa? A magyarázat nem túl bonyolult. A Gödör az a hely, amely egyfajta kulturális defibrillátorként végre újra beindította a vérkeringést Budapest szívében. A kezdetben csak építési területként, később klubként funkcionáló tér mára találkozópont, kocsma, koncertterem, szórakozóhely, galéria, színház, mozi, kávézó, piac, pihenőhely, kutyasétáltató, extrém sportpálya, röviden: egy olyan multifunkcionális kulturális központ, mely erőltetett programalkotástól, kötelező beruházásoktól és politikai nyomástól függetlenül és mentesen képes volt alulról szerveződve nemzetünk fővárosának egyik "közösségkovácsává" válni.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gloire
2010. április 26. 02:07
Bocs, ez lemaradt: "Addig is beindítottak egy levelezőlap-küldő akciót. Huszonötezer képeslapot gyűjtöttek, ezek az Erzsébet téri volt buszpályaudvar épületében megtekinthetők. A levelezőlapok íróinak egy jelentős része indulatos. A zavarba ejtő színvonalú kiállításon megtudhatjuk, hogy Klári nemcsak Magyarországot szereti, de a miniszterelnök urat is. Akad, aki Isten áldását kéri Gergényire… " http://www.magyarnemzet.hu/portal/391255
gloire
2010. április 26. 02:02
Vagy lássuk a Gerendai féle "Szeretem Magyarországot" projektet. Tudod ők voltak azok, akik a "csendes többség" nevében írt (zömmel hamisított) képeslapokból csináltak kiállítást, pont a Gödör klub felett néhány hónappal az október 23-ai történések után. Hahaha, mi?
gloire
2010. április 26. 00:54
A Gödör, az A38, (a Kultúrház), a Sziget stb., mind a szocik alatt állami pénzekből jött létre, és erős politikai kontroll alatt vannak a mai napig. Aki mást mond: hazudik.
cast0rp
2010. április 25. 18:37
Meg kell nézni a Millenárist és a Gödröt és egyből ordítani fog a különbség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!