Az aránytalanság országa

2010. április 13. 11:17

Orbán első intézkedése a szélsőségesek visszaszorítására a Jobbik egyenruhás szárnyának, a gárdának a feloszlatása kell legyen.

2010. április 13. 11:17

„Most látszik csak meg, mekkora szerencse volt Magyarország számára az elmúlt tizenkét hónap. A pártfüggetlen Bajnai Gordon, aki a szocialisták kongresszusán még az Internacionálét énekelte, radikális megszorításokat varrt az ország nyakába. Ezzel messzemenőleg teljesítette a Nemzetközi Valutaalap előírásait, bizonyította az EU felé Magyarország reformok iránti elkötelezettségét, egyben lehűtötte a feszült belpolitikai vitákat. Neki köszönheti Orbán Viktor, hogy leendő kormánya rendezett alapokon építkezhet. (…)

Lesz itt azonban egy nagy konfliktus. A parlament harmadik legerősebb frakcióját ugyanis az a szélsőjobboldali Jobbik alkotja majd, amely a cigányok és más kisebbségek elleni gyűlöletet szítja. Ez a párt minden olyan próbálkozást megzavar majd, ami a társadalmi béke létrejöttét szolgálná. Orbán első intézkedése a szélsőségesek visszaszorítására a Jobbik egyenruhás szárnyának, a gárdának a feloszlatása kell legyen.

Orbánnak el kell gondolkodnia a Lehet Más a Politikáról is. Ez a kis párt Sólyom László köztársasági elnökhöz áll közel, német nézőpontból zöld-alternatív vonalat visz. Hogy Orbán hogyan bánik velük, az sokat elárul majd abból, tanult-e valamit 2002 óta. A kérdés az: vajon a hatalmat egyedül gyakorolja-e a Fidesz – és ezt meg is teheti a választói akaratra és az alkotmányra hivatkozva – vagy készen áll-e arra, hogy társadalmi konszenzus jelölje ki annak határait, mit tehetnek kormányon. Ha Orbán minden magyar miniszterelnöke szeretne lenni, utóbbi jobban állna neki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mép
2010. április 13. 22:00
Mérhetetlenül ellenszenves, hogy valaki külföldről akarja megmondani, mit tegyen a frissen megválasztott kormányfőnk. Lenne elég takarítanivalója saját országában.
Öreg
2010. április 13. 21:09
700 ezer munkanélküli van. 300 ezer gyerek nem étkezik naponta. A gazdaság még mindig leszálló ágban. növekszik az elárverezésre kerülő lakások száma. Egyre többen nem tudják fizetnuűi a rezsit. Az egészségügy...., az oktatás..... Nembaj emberek, fel kell oszlatni a Gárdát /ha egyenruhában van, mert akkor látható/ Fel kell lépni a jobbikkal szemben, mert akkor dicsérni fognak? Miért nem otthon ad tanácsokat ez az ember? Otthon nem halgatják meg? Egyébként van egy kérdésem: Vona Gábor Gárdista ruhában megy a parlamentbe, mi lesz? Mentelmi joga miatt nem lehet hozzányulni. Én ugyan nem szeretem a gárdát, mert a falvakban - és mindenütt, ahol szükség van rájuk- HATÁROZOTT rendőröket akarok látni, de a sok IGAZI gond mellett ne ezzel foglalkozzunk!
drienovác
2010. április 13. 18:49
Édes istenem ,most látom, hogy ez a szerencsétlen a Frakfurter Allgemeine Zeitung munkatársa! Állítólag az egy konzervatív újság! A jóbarát meg az LMP-vel akarja összeboronálni a Fideszt, még plusz. Nem is értem. Ez most egy helyzetelemzés, vagy üzenet, hogy ezt kell csinálni? És mi van, ha nem? Azt pedig hogy értékelné, amúgy választóilag, ha mondjuk a fidesz eléri a 2/3-ot? Nem azért szavaztunk ennyien rá, hogy egy még jóformán be se jegyzett párttal összeálljon! Miket enged meg magának ez az ember, ez elképesztő! Simán felülírná a választói akaratot! Talán menjen szépen az Angela Merkelhez, és mondja el neki, hogy feltételnül be kell vennie a kormányba a zöldeket, mert szerinte így helyes, a demokrácia szempontjából! Aztán hallgassa meg Merkel asszony véleményét... Biztos kulturáltabb, mint az enyém...
egy felhasználó
2010. április 13. 18:39
"A pártfüggetlen Bajnai Gordon", "...bizonyította az EU felé Magyarország reformok iránti elkötelezettségét, egyben lehűtötte a feszült belpolitikai vitákat. Neki köszönheti Orbán Viktor, hogy leendő kormánya rendezett alapokon építkezhet. (…)" Ez valami vicc???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!