Meg leszünk mentve?

2010. március 28. 11:31

A Jobbik nemcsak a Fidesz hátán púp, hanem mindnyájunkat görnyeszt.

2010. március 28. 11:31
„Van, aki azt hirdeti, hogy a reformok kritikus tömegével ő, s csakis ő menthet meg bennünket. Mások a két évtizede (vagy évszázadok óta?) a tetteinket oly meghatározó politikai habitusunktól ígérnek megváltást, mert szeretnék, ha más lenne a politika, mint eddig. A Fidesz párt meg azt ígéri, hogy a szocialisták szerteágazó válságba torkolló gyakorlatától ment meg bennünket, s aztán majd minden jobb lesz.

A szocialistáknak már nem sok marad, ők csak azt ígérhetik, hogy a demokrácia érdekében megmentenének minket a többi párttól – ha lenne hozzá erejük. A Jobbik nevű pártalakulat viszont nem mindnyájunkat akar megmenteni, ők csak a hitük szerinti jókat akarják megszabadítani a cigányoktól, a zsidóktól, és úgy általában a gonoszoktól, mert eszük méretében ez az ország boldogulásának a feltétele. Első látásra tehát majd mindenki jót akar, de azt is látni, vannak köztünk olyanok, akik nem mindenkit tartanak méltónak a jóra. A Jobbik beszéde szerint a megátalkodott gonoszra jó szót is kár vesztegetni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. március 29. 08:54
Igen a szocik végelgyengültek, már arra sem képesek, hogy kicsikarjanak magukból egy elfogadható, legalább kicsit híhetó ígéretet.
balbako_
2010. március 28. 15:39
Ebből az igaz, hogy az MSZP megmentene a többi párttól, ha volna hozzá ereje azaz már ígérni sem tud mit. A Fidesz ígéret pedig, hogy a szocialista szabad demokrata járás után, talpra állítja az országot.
freehckr
2010. március 28. 14:28
"A Jobbik nevű pártalakulat viszont nem mindnyájunkat akar megmenteni" Nem hát, a kommunikációjukban következetesen a "magyar emberek" kifejezést használják. Biztosan ez frusztrálja Gombár elvtársat... :) Egyébként pedig az MSZP az, amelyik ugyancsak következetesen, de a "baloldal kormányának" nevezi magát... ha valami "ultraszopó" egy kormányzat részéről, akkor az ez a hozzáállás.
csenge
2010. március 28. 13:33
Kedves Csaba! Annak idején ki juttatott pozicióba rádióelnökként minden szadeszest? A Csúcs-korszak erre csupán ellenreakció volt, sajnos nem sikerült.Annak idején nekünk a Tanácsköztársaságból is csupán a fehérterrort tanították, az előzményt legfeljebb a szüleinktől, nagyszüleinktől tudhattuk meg. Jó volt látni benneteket együtt ott a CET klubban. Egy túlélő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!