Elnök úr, cserélje le Rahmot rám!

2010. március 09. 16:28

Mit szólsz, Barack? Te és én a világ ellen! Yes we can!

2010. március 09. 16:28
„Kedves Obama Elnök Úr!


Megértem, ha le akarja cserélni kabinetfőnökét, Rahm Emanuelt. Szerényen, őszinte tisztelettel ajánlom magamat helyette. Washingtonba költözöm, és feltakarítom a koszt Ön körül. Egy dollárt kérek évente. Segíteni fogok a demokratáknak, hogy magukra találjanak, és megtanítom nekik hogyan verjék péppé békésen a republikánusokat. És segítek Önnek, hogy megtegye azt, amiért az amerikai nép Önt odaküldte. Nem kérek sokat, egy kempingágy megteszi a Fehér Ház alagsorában. Ne szédüljön el az izgalomtól ajánlatomat hallván, mert a hét minden napján reggel ötkor fogunk kelni, hogy minden nap felkészíthessem a csatákra (nézze a fotót). Minden reggel száz terpeszugrást csinálunk, és a következőket fogja ismételni utánam:

»NEM A REPUBLIKÁNUSOK, AZ AMERIKAIAK VÁLASZTOTTAK MEG, HOGY VEZESSEM AZ ORSZÁGOT! ÉN FELELEK ÉRTE! AKI AKADÁLYOZ, ELZAVAROM AZ UTAMBÓL! HA AZ AMERIKAI NÉPNEK NEM TETSZIK, AMIT CSINÁLOK, KIVÁGHATNAK 2012-BEN. ADDIG IS, AZ ÉRDEKÜKBEN DOLGOZOM! MOST PEDIG GYERÜNK, KONGRESSZUS, ÖTVEN FEKVŐ!«

Aztán tréningruhát húzunk, és felfutunk a Capitoliumra. Verekszünk meg seggberúgunk, aztán megint verekszünk. Ha kell, lenyomunk néhány kokit, vagy nelson-fogást. A zsebünkben lesz egy cetli, rajta a 2008-as választási győzelem adataival és annak a közvéleménykutatásoknak az eredményeivel, miszerint az amerikaiak nagy többsége ellenzi az afganisztáni és iraki háborúkat, és meg akarja büntetni a bankárokat - ezt fogjuk mutogatni a puhapöcs demokratáknak. Mint a kiképzőtisztek, az arcukba mászva fogjuk megkérdezni őket: »MIT NEM ÉRTESZ A MANDÁTUMODON, KATONA?!! MOST PEDIG GYERÜNK, ÖTVEN FEKVŐ!«

Úgy tudom ez lett volna Rahm Emanuel feladata. (...)

Nem tudom, miben törte a fejét a csapata, de nem szolgálták jól Önt. És Rahm, szegény Rahm verekedni kezdett - nem a republikánusokkal, hanem a baloldallal. »Ki**szott barmoknak« nevezte azokat, akik általános egészségügyi biztosítást akarnak. Nézze, nem tudom Rahm-e a probléma, vagy Gibbs, esetleg Axelrod vagy más nagyszerű ember, akinek adósai vagyunk, amiért Önt segítettek megválasztani. Csak azt tudom, hogy ami eddig hajtotta a Fehér Házat, most füstölni kezdett. Itt az idő felrázni a dolgokat! Itt az idő, hogy munkába állítson, és felpumpáljam minden reggel. Gyerünk Barack! Igen, Obama! Harcolj, csapat, harcolj!

Összecsomagoltam, holnap már mehetek is Washingtonba. (...) Mit szólsz, Barack? Te és én a világ ellen! Yes we can! Mókás lesz - én talán csinálunk is valamit. Mi vesztenivalód van? A remény?

Baromsággal,
Michael Moore”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2010. március 09. 21:38
Ez a Michael Moore kb olyan mint nálunk Debreceni József. Amikor Bush megnyerte a második mandátumát, valaki leírta, hogy nem a kampányfőnökének kellett volna köszönetet mondania, hanem Bin Ladennek, és Moorenak. És van igazság ebben.
Kündü
2010. március 09. 19:41
Ez a Rahm-dolog télleg nem kóser... Eleve nemzetbiztonsági kockázat. Apja Izraelben él, ő maga pedig ilyen "ifjúzsidó-táborokba" járt lenn, a sémi sivatagban. Még MOSZAD-os is lehet. S ez éppenséggel NEM egy demokrata enök megoldása: egy militáns cionista világbarmát kabinetfőnökként tartani. Ez még egy republikánus héjától (Reagan) is SOK LENNE!!
mengelejózsef attila
2010. március 09. 17:44
Remélem, egyszer Magyarország is összeszedi magát ! Mi kisebbek vagyunk, gyorsabbak lehetünk !
kalandféreg
2010. március 09. 16:51
Latte, kommentáld a történteket ;o)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!