Műszak után lejátsszuk

2010. február 20. 14:38

Mocskos kommunisták! Tolvaj banda. Lógni fogtok!

2010. február 20. 14:38
„Zsúfolt busz első ajtajánál állok, mikor a Kálvin téri megállóban fellép mellém egy meghatározhatatlan korú, mint később kiderül, hiányos fogazatú szürkeszakállas férfi, és lecövekel az ajtóban. A sofőr - jó ötvenes, sűrű figura, ezüst karkötővel, a látási viszonyokkal dacoló napszemüvegben - emelt hangon, ám udvarias formulákkal kiszól kalitkájából a szakállasnak:

- Legyen szíves, álljon el az ajtóból, mert nem látok ki!
- Mit akar?
- Álljon arrébb! Nem látok.
- Mit kiabál velem? Vegye le a napszemüveget!
- Mi köze hozzá? Álljon el az útból, különben ég véletlenül összecsukok valakit az ajtóval. Elég, ha az élére fordul.
- Ne kiabáljon! (Arrébb mozdul.) Hogy képzeli?
- Egész nap dolgozom, aztán még a magafélékkel is vesződnöm kell. Négy gyereket neveltem fel.
- Mi közöm hozzá? Indítsanak több buszt, akkor kényelmesen elférünk.
- Csak annyit kértem, hogy álljon el az ajtóból.
- Én nem dolgoznék olyan szemét cégnél, mint maga. Szégyellje magát! Rohadt BKV!
- Na, fejezze be végre, mert nem megyünk sehová! (Erősen befékez a sárgánál, az affér előtt simán átment ilyenen. Egyensúlyt vesztve rálépek a szakállas lábára, elnézést, mondom, nem történt semmi, mondja, sokan vagyunk. Sokan vagyunk!)
- Mocskos kommunisták! Tolvaj banda. Lógni fogtok!
- Tudja mit? Műszak után lejátszhatjuk!
- Jó, lejátsszuk!

A Kálvária téren leszállok. A két harcos szemlátomást lezártnak tekinti a dialógust, legalábbis egyelőre. A sofőr vezet, a szakállas utazik. Várják a műszak végét.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kutyi
2010. február 21. 12:33
Miért lógnának és miért ülnének ? Húsz éve nem lóg és nem ül senki - a Parlamentet leszámítva -, akkor miért pont most lógna, vagy ülne valaki is ?
ateista bal
2010. február 20. 21:32
gépkocsivezető=MSZP/kommunisták/ az arogáns ember= jobboldal. Pedig a BKV dolgozóinak a 70 %-a is jobboldali NA te agyhalott szittya zombesz te miből gondolod hogy a bkv melósai 70% jobbosok? csak nem szagukról? mind anno kövér laca aki szagról megérezte ki a komcsi és ki nem.
vizipipa
2010. február 20. 20:47
A vagyonvizsgálat tág (APEH) teret biztosít a leszámolásra - a kormányon levőknek. Lakos, Boldvai, stb. Persze aki kifizeti az adóhiányt meg a büntetést, az kinn marad. Csak szegény lesz.
sunázó
2010. február 20. 15:44
Gyenge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!