Anyázva szavazni a rémes Fidesz ellen

2010. február 12. 09:20

Puskás Ferenc álmában sem gondolta, hogy mekkora karriert fog befutni hasonlata a foci és a pénz sajátosan dialektikus viszonyáról.

2010. február 12. 09:20
„»Kis különbség, kis változás, nagy különbség, nagy változás« - igazította mondandóját Orbán Viktor aranylábú sporttársának szavai hoz múlt heti évértékelőjén. A Fidesz elnöke így utalt pártja és az MSZP közti küzdelem lehetséges kimenetelére és annak következményeire. A politikus ezzel elsősorban saját híveit akarta trenírozni. Közülük is azokat, akik - már most a markukban érezvén a győzelmet - esetleg nem érzik égető szükségét, hogy tűzön-vízen keresztül elmenjenek szavazni. És akiken alkalmasint a lehetséges és kívánatos arányú diadal múlhat.

Szocialista és liberális füllel hallgatva Orbán ezzel a kétharmados többség rémképét festette a falra. Melynek birtokában úgymond kényére-kedvére átszabhatja az Alkotmányt, saját képére és hasonlatosságára alakíthatja át az államfői tisztséget, és parlamentáris diktatúrát vezethet be.

Más, jóhiszemű értelmezésben a Fidesz elnöke ezzel a demokrácia velejét fejezte ki egyetlen keresetlen hasonlatban. Ha ugyanis a »választók közös bölcsessége« úgy dönt, hogy kétharmad, akkor az bizony kétharmad; és egy pártnak adott esetben nemcsak joga, hanem kötelessége is élni a nép által ráruházott joggal - és persze felelősséggel.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. február 12. 14:20
A zorbán bármit mond, bármit cselekszik, a szocik széles propaganda-hálózata, a szakértői központban kiadott utasításnak megfelelően, óriási csúsztatásokkal, hazugságokkal megspékelve nekiugranak, megkisérlik lealázni az ellenséget. Ez a szocik kampány-stratégiája. Most nem nyernek vele, csak fokozzák a feléjük áradó megvetést.
sky.net
2010. február 12. 09:56
a választó nem biztos hogy komálja a kényszerítőzést... 8 ilyen év után kis izé kis izé nagy izé nagy izé ...ha te így akkor én úgy lehet hogy jobban tetszene pl hogy szavazzatok rám énmeg megteszem mindent amit tudok, amire lehetőségem lesz ...oszt jónapot
Mortel
2010. február 12. 09:38
Azért érdemes elolvasni a cikket is, mert akkor más jön át.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!