A Fideszre szavazni trendi

2010. február 14. 17:03

Kérdéses, vajon mindenki rá szavaz-e, aki ma azt állítja. Interjú.

2010. február 14. 17:03
„A szocialisták megválasztották Mesterházyt, de minden szavukból az süt: nem tartják alkalmas jelöltnek. Ez a legrosszabb, amit tehetnek. Nyoma sincs a hurrá, megvan a főnök hangulatnak. Persze nem maga Mesterházy Attila tehet erről. Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Horn Gyula, de még Kádár János sem úgy került az élre, hogy kiemelkedett a tömegből. Mindnél azt mondta a pártelit: itt a vezér, gyerünk utána. És onnantól hittek benne. Mesterházy megválasztása minutumában föl kellett volna helyezni egy előre elkészített piedesztálra. Csakhogy se piedesztál, se fölemelés. (...)

Iszonyúan kevés az idő. Ahhoz, hogy egy üzenet eljusson a választóig szerte az országban, legalább egy hónapra van szükség. Ráadásul ütős üzenetnek nyoma sincs. Nincs eszme, nincs terv, nincs zászló. Mesterházy Attila egyetlen karakteres kijelentést tett: kemény lesz a jobboldallal, és kérlelhetetlen a szélsőjobbal. Ami nekem, választópolgárnak arról szól, hogy a politikai küzdelemben nem én vagyok a lényeg, és nem az én jövőm, hanem a pártok egymással való küzdelme van a középpontban. Márpedig az én fő problémám az, hogy van-e munkám, hogy a gyerekemet el tudom-e juttatni az egyetemig vagy legalább a szakmáig, hogy lesz-e pénzem tankolni és fizetni a ház rezsijét. (...)

A választók többsége csak az utolsó pillanatban dönti majd el, hogy korábbi önmagához, vagy a pillanatnyi véleményéhez lesz hű. Talán vannak ma még nem aktív tartalékok. A Fideszre szavazni viszont trendi, de kérdéses, vajon mindenki rá szavaz-e, aki ma azt állítja. A Jobbik szintén divatos párt, mégis akad, aki majd inkább csak suttyomban adja neki a voksát. A megkérdezettek döntő hányada pedig nem mond véleményt. Még nem következett be a választások előtti határozott polarizáció."
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2010. február 15. 12:14
akármilyen okos ember is, meg jókat is mond, ott volt 2002-ben meg 2006-ban is, ami nem hozott diadalmenetet, úgyhogy...
states
2010. február 15. 11:42
Azért én megkérdezném Orbán helyében Kubatovot, hogy miért veszi fel a fizetését, napok óta tart a szavazás a torokgaborelemez.hu-n, és a Jobbik veri a Fideszt. Ma már az Index címlapján is kinnt van: http://torokgaborelemez.blog.hu/2010/02/14/62_mennyire_eros_a_jobbik. Állítólag többszázezres a Fidesz aktivisták száma, és ha csak minden 10. kattint, ugye... Megjegyzem, ha nem tudott erről a szavazásról az a baj, ha tudott az.
slomovicz
2010. február 15. 10:06
Diocles 2010. február 14. 20:44 14@crm114 Wermer gyengéje, hogy nem ismerte fel a negatív kampány erejét, ezért tudták megverni a Fidesz 2002-ben. Egyetértek! Sohasem mondjuk- mondják ki azt, hogy az ember másik alapvető tulajdonsága a gyülölet, az irigység! Erre épit, és ez a legfőbb tömegbefolyásoló eszköze az MSZP-nek. Már jó hatvan éve ezt használják. Kijelölnek egy célszemélyt, mint a gyűlölet tárgyát és súlykolnak hozzá egy hazugságot. Ezt lehetőleg összkötik valmilyen anyagi dologgal, mert ebben a szegény országban ahol széles rétegek élnek harminc- negyvenezer forintból és harmicas inteligenciahányadossal, jól bejön, hogy a zorbán elakarja venni a nyugdijasok pénzét! A gyűlölt elkezd védekezni- De-nem- Én nem! és már lehet is a témát továbbfűzni. A nagy többségnek rosszul megy, de ne becsüljük le az irracionális- vak gyülölet hatalmát. Ezeknek te mondhatod- " de- tata- hát nem is Orbán van hatalmon!" Mi a védekezési módszer- ellene? Vissza kell forditani a gyülöletet az elinditó MSZP-re. Preciz, patikamérlegen kiszámitott, a huszas IQ-val feldolgozható tényekkel! " Téged átb.szott az MSZP.--- Tata." stb.
zsanett-kúnrum
2010. február 15. 09:42
de mégnagyobb trendi zorbánozni, én is zorbánozok egyet csak az apjuk meg ne tudja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!