Turul helyett libamadár

2009. november 24. 10:21

Turul helyett libamadár választatott, nem is vadliba, ami legalább tudna szárnyalni.

2009. november 24. 10:21
„Köszönjük, „népedért vérző” szocialista kormány! Eszembe villan a „Grósz-Csau”-találkozó, amikor a „Kárpátok Géniusza” felmosórongynak használta a termeténél is kisebb kaliberű Grószt – nem érvényesült a nomen est omen, szégyenérzetünk annál inkább, Amerika még inkább, az indiánok miatt leginkább. És a köztársaság – ó, te balga, istenadta nép! –: a volt D–209-es miniszterelnök rokon tettestársával ünnepli – saját hazánkban – Erdély elszakítását az anyaországtól. Majd jött a sem a saját – tartozik egyáltalán valahová? – népét, sem a nemzetközi diplomáciai protokollt nem ismerő, bugris-kamaszosan viselkedő őszödi elvtárs, aki azzal gyűjtögeti a voksokat – hány öngyilkos Teleki kell még! –: tagadjuk meg az elszakított országrészek, testvéreink idetartozását. És fájdalommal jegyzem meg – sikeresen. Ez a mostani magyarság, már amennyiben az, egy jelentős részét is minősíti.

És legvégül hőn becsült libapásztorunk, aki még nem is Lúdas Matyi. Vele szemben még Döbröginek is drukkolok: ez az „imágó” nem ér fel ama földesúrhoz sem. Amit képvisel, csak mint elődei: folytonos hátrálás, meghunyászkodás. Még látszatra sem tudnak úgy viselkedni, mintha szuverén állam, ország volnánk. A nemzetek fölötti világ-tőke s annak intézményei uzsorahitellel-kamattal „kormányozzák” ezt a lassan már csak nevében élő, vegetáló Magyarországot. Turul helyett libamadár választatott, nem is vadliba, ami legalább tudna szárnyalni. Nos, ezt a díszpinty társaságot tanítsuk meg repülni. El!”


Döbrentei Kornél: Turul helyett libamadár (Magyar Hírlap)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2009. november 25. 21:16
Erre mondják, hogy a hülyeség pártsemleges....
Arivistus
2009. november 25. 00:43
Megértettem Hogy az egyensúly helyre álljon, most néhány jobb oldalinak kell megőrülnie...
zsanett-kúnrum
2009. november 24. 14:35
mondjuk nekem is kedvenceim közé tartozik, hogy duhajkodni mélymagyarkodni turult reptetni sírva szülni röhögve temetni anyám belét kitaposni apám heréit bőlében főzni csakis balliberálisék szerint ildomos és szabad, kura fattyúságom: hajrá döbrögi!
HattoryHanzo
2009. november 24. 14:11
bmucsai Ez nem a csalódottság, vagy az indulat hangja, hanem az ipari méretű szeszesitalé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!