Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

Szászi Áron

2017. február 23. 17:29
A nép elvesztette józan ítélőképességét.
Média, hack
2016. december 29. 22:47
Elítélik a Mediaworks-lapok Orbán-interjújának meghamisítását, de a botrány jó alkalom lehetett két megyei lap lefejezésére Hajnal Csilla és Klecska Ernő, a Fejér Megyei Hírlap elbocsátott újságírói szerint. A Mandinernek részletesen elmondják, mi is történt szerintük. Arról is beszélnek: mostanában érzékenyebben kellett kezelniük a Fideszhez köthető híreket, míg a Népszabadság-ügyről be sem számolhattak. Úgy tudják, a PLT-s megyei lapokat a Mediaworks rendszerében akarják integrálni 2017-ben. Több kollégájuk is fontolgatja a laptól való távozást, ami szerintük a Fejér Megyei Hírlap végét jelentheti. Interjúnk.
„Reméljük a legjobbakat és imádkozunk”
2016. november 10. 10:45
A budapesti járókelőket arról kérdeztük, hogy mit várnak Donald Trump elnökségétől. Többen a szélsőségek megerősödését vizionálták, míg mások szerint a washingtoni fordulatnak nem nagyon lesz hatása Magyarországra. A legtöbb megkérdezett kifejezetten antipatikusnak találta a kedden megválasztott amerikai elnököt. Volt aki abban bízik, hogy Trumpnak a szája volt csak nagy, egy belvárosi iskolában pedig kiborultak a diákok. Kevés kivétellel meglepődött és elkeseredett hangok a pesti utcán.
2016. november 8. 23:53
A Corinthia hotelben tartották a hivatalos amerikai elnökvárót Budapesten. Colleen Bell amerikai nagykövet elmondta, a nagykövetség az elnökválasztás eredményétől függetlenül a helyén marad.
Hírforrás
2016. október 28. 17:00
A szerkesztőség ablakán kinézve az Astorián feltörő, majd a Kiskörút egyik sávját villámgyorsan ellepő vízre lettünk figyelmesek. De mi történhetett? Termálvizet találtak? El akarják árasztani az aluljárót? Hajózhatóvá teszik a Kiskörutat? Rögvest a hírek forrása után eredtünk.
Népszabadság-bezárás
2016. október 9. 09:05
A Kossuth teret több ezer fős tömeg töltötte meg szombat este. A Népszabadság felfüggesztése után civilek fél nap alatt szervezték meg a demonstrációt a Facebookon. A tüntetésen részt vett Szél Bernadett LMP-társelnök is, aki a Mandinernek azt nyilatkozta, keleti diktatúrákban történnek hasonló események, Németh Szilárd Népszabadságról tett kijelentéseit pedig szégyenteljesnek nevezte. Tudósításunk a Kossuth térről.
2016. szeptember 29. 16:46
Szombat éjszaka a Nagykörúton robbantottak, két fiatal rendőr volt a célpont. Az ügyet sokan az aktuálpolitikával magyarázták, miközben nem ez volt az első robbantás Magyarországon, az utóbbi években sem. A hódoltságtól kezdve a kilencvenes évekbeli maffiaháborúkon át a legutóbbi merényletekig válogattunk a hazai robbantásos történetekből.
Budapesti kalandok
2016. szeptember 25. 13:12
Bár a köztévé orosz turistaként mutatta be a körúti robbantás egyik szem-, illetve fültanúját, a Mandiner ráismert Eva Berger orosz pornószínésznőre. A vörös hajú színésznő Twitterén folyamatosan közvetítette az éjszakai eseményeket.
Vita
2016. szeptember 24. 16:42
Újságírói kerekasztal beszélgetésen vitatkozott Bencsik Gábor (Demokrata), Földes András (Index), Pető Péter (Népszabadság) és Stumpf András (Mandiner) a bevándorlásról és a kvótanépszavazásról csütörtökön, a Rajk szakkollégium szervezésében. Mindannyian kiemelték: nem ismerik a megoldást, viszont elárulták hogyan fognak szavazni. Az újságírók meglepően hasonlóan értelmezték a migrációs válságot. Tudósításunk a Corvinus Egyetemről.
Elitképzés Felvidéken
2016. szeptember 22. 12:33
Ünnepélyesen felavatták a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumot szerdán. A szakkollégium első évfolyama, tizenöt egyetemista költözött be a napokban a Pozsony belvárosában megalakult kollégiumba. A két éve felmerült ötlet a magyar állam támogatásával valósult meg. A magyarságtudat, társadalmi érzékenység, szakmai kiválóság és a közösségi élmények fontosságát hangsúlyozták az alakulási beszédekben. Tudósításunk.
Alvin E. Roth
2016. szeptember 8. 13:39
Az álláskeresést, az iskolaválasztást és a migránsok elosztását is meg lehetne oldani a párosítási piacok elméletét felhasználva Alvin E. Roth szerint, aki 2012-ben kapott közgazdaságtani Nobel-díjat a piactervezés és a párosítási mechanizmusok területén végzett munkájáért. Roth hétfőn a Magyar Tudományos Akadémián vette át a Neumann János-díjat és tartott nyílt előadást. Beszélt a Budapestről kivonult Uberről, Donald Trump migrációs politikájáról és a magyar kvótareferendumról is. A professzor a bevándorlásról való gondolkodás változását sürgette és úgy vélte, a piactervezés lehet a megoldása a menekültválságnak. Tudósításunk.
In vino veritas
2016. augusztus 26. 16:15
Mi Magyarország szerepe a globális borpiacon? Kell-e az összefogás? Kell-e ennyi ültetvény? Milyen gondokat okoz a borszakmában a munkaerőhiány? A nemzeti borstratégia első változatáról tartott nyilvános vitán jártunk, ahol ezekről a kérdésekről mind szó volt.
2016. augusztus 16. 11:05
„Idővel egyre kevésbé volt szükség a HÖK-ösökre, akik ettől mély depresszióba zuhantak...” – derül ki a Közgáz mester gólyatáborának reklámvideójából. Vajon önostorozást vagy ártatlan poénokat láthatunk?
Szakkollégiumok
2016. augusztus 11. 09:59
Az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és az oktatás kérdéseit járták körül augusztus 3. és 7. között a szegedi XIX. Nyári Szakkollégiumi Találkozón, amelyen a magyarországi és kárpát-medencei szakkollégiumok tagjai vettek részt. A szervezők idén is azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a szakkollégiumok társadalmi szerepvállalásának formáit találják meg a mai Magyarországon. A szakkollégisták kiemelten fontosnak tartották a demokratikus értékekre nevelő – de szerintük most rosszul működő – diákönkormányzatiságot a közoktatásban és felsőoktatásban egyaránt.
2016. július 29. 10:43
Rengeteg fizikai és lelki akadály gátolja a mozgássérültek szociális életét és a szórakozási lehetőségeiket. A Mozdulj ki! program ezen akar változtatni. A Kalandra fel! Nonprofit Kft. programjának első eseménye a Szigeten lesz, ahova konduktorok segítségével juthatnak el kerekesszékes fesztiválozók.
2016. július 14. 15:02
„Nem tudom, de a taxisokat utálom” – válaszolta a Mandiner Uberre vonatkozó kérdésére egy budapesti járókelő. Az utca emberét kérdeztük arról, mit szólnak a személyfuvarozás-szervező Uber kivonulásáról, és mit gondolnak egyáltalán a taxisok kontra Uber játszmákról. Van, aki mindkét felet megérti, másnak viszont lesújtó véleménye van mind a két csapatról.
Ujjé, a Ligetben
2016. július 6. 19:55
Tömegtologatás a Himnusz hangjaira, sólyom szárnyán szálló tüntetők, no meg az elmaradhatatlan Mécs Imre a fényképezőgépe társaságában. Jelentős ellenállással nyitottak a ligetvédők szerda reggel a Városligetben, de a rendőrök délutánra többnyire sikeresen kiürítették a civilek által elfoglalt területet. Idős politikusok, kitartó kemény mag, civilek, családok, transzparensek, rendőrsorfal és csalódott arcok, hol egy heves tüntetésre, hol egy nyugis osztálykirándulásra emlékeztető eseményen. A ligetvédők demonstrációján jártunk.