Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Bacskai Balázs Magyarországra csalta a bokszlegendát, Evander Holyfieldet, aki Kovács Istvánnal és Erdei Zsolttal lépett ringbe!

2024. május 22. 13:06

A korábbi nehézsúlyú világbajnok gyerekeknek tartott edzést, és hivatalos a magyar öklöző pénteki címmeccsére. Holyfield elárulta, Mike Tyson ütötte-e a legnagyobbat ellenfelei közül.

2024. május 22. 13:06
null

Nyitókép: Facebook/MSUSZ/Szűcs Attila

***

Semmi rendkívüli, Bacskai Balázs ringbe lép az Európa-bajnoki címért. 2010-ben már sikerült felérnie a kontinens trónjára 69 kilogrammban – az amatőrök között. Ezúttal immár 36 esztendősen a profik között vív majd címmérkőzést egy igazi világsztár, Evander Holyfield jelenlétében.

Búcsú fellépés

Május 24-én Budapesten búcsúzik hivatalosan is a szorítók világától Bacskai Balázs. A korábbi junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok, olimpikon ökölvívó, aki a profik közt magyar-bajnoki, illetve WBO interkontinentális és IBO international címet szerzett, WBO Európa-bajnoki címmérkőzéssel fejezi be karrierjét. „Benji” május 24-én a dán Kim Poulsen ellen igyekszik megőrizni veretlenségét és megszerezni az Európa-bajnoki címet, mely a végső állomás eredményes ökölvívó pályafutásában. Az esemény sztárvendége a négyszeres nehézsúlyú világbajnok, Evander Holyfield, aki kedden megérkezett a magyar fővárosba. 

Testközelből

A 61 éves klasszis a hazai ökölvívás nagyjai közül Kovács Koko Istvánnal és Erdei Zsolttal együtt tartott a BVSC-Zugló, a Madárfészek Akadémia és a KSI fiatal ökölvívóinak. A korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok amerikai sztársportoló tanácsokat is adott az utánpótlásnak, de egy percet kesztyűzött is a kétszeres ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes Nileborg Krisztiánnal.

Igyekszem formában tartani magamat. Legjobb meccsemnek a Riddick Bowe elleni második mérkőzést tartom. 

Pályafutásom alatt George Foreman volt, aki a legnagyobbat ütötte, de Mike Tyson tudott egyedüliként egy meneten keresztül hasonló intenzitással ütni

 – nyilatkozta Holyfield a bvsc.hu beszámolója szerint.

Jótékonyság

A nyilvános sajtóeseményen a résztvevők közös fotókat készíthettek, Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke egy ökölvívó kesztyűt íratott alá az amerikai szupersztárral, amit majd árverésre bocsátanak, az abból befolyt összeget pedig a Bethesda Kórháznak ajánlják.

„Hogyha futballistát akarnánk, akkor maximum Messit tudnánk elhívni hasonló kategóriában. 

Azt gondolom, hogy ez egy óriási dolog, hogy itt üdvözölhetjük Holyfieldet és az lesz majd a pénteki bokszgála is. Úgy vélem, hogy ez az egész magyarországi ökölvívósport számára egy fontos mérföldkő lesz. De az, hogy mi itt a BVSC-ben adhattunk ennek otthont, az külön büszkeség számunkra” – mondta a klubvezető.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:21
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­­e­l­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­­x­­­i­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Locomotive
2024. május 22. 14:08
Oldschool feka, kifejezetten civilizált boxoló, egy letűnt korszak kiemelkedő figurája. Igazi atléta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!