„Az úszás már nem lehet prioritás számomra” – így nyilatkozott Hosszú Katinka a keddi bronzérem után

2024. április 09. 19:01

A 34 éves világklasszis úszó szeretne ott lenni az idei olimpián, de van ennél fontosabb dolog is az életében.

2024. április 09. 19:01
Hosszú Katinka

Nyitókép: KEMPINAIRE STÉPHANE / KMSP / KMSP VIA AFP

A címben szereplő, elsőre talán meglepő mondat is elhangzott a Duna Arénában rendezett országos bajnokságon a 200 méteres vegyesúszásban bronzérmet szerzett Hosszú Katinka döntőt követően adott nyilatkozatában. A hatodik olimpiájára készülő, a korábbi játékokon három aranyérmet gyűjtő világklasszis úszónő aztán gyorsan egyértelművé tette, hogy édesanyaként természetesen gyermeke a legfontosabb. 

Hosszú Katinka láthatóan boldogan és felszabadultan nyilatkozott a finálé után, és elmondta, hogy pályafutásában 

egy új kezdet, hogy az anyaszerep mellett is folytatja a versenyzést.

„Nem lehet az úszás már nekem prioritás, viszont a maximumot próbálom abból is kihozni, amennyi időm van, meg amennyit tudok pihenni, és nagyon örülök, hogy egyáltalán úszhatok!” – fogalmazott az úszóklasszis, hozzátéve, hogy kislánya születése óta, másfél éve ez az első szám, amiben úszott, és reméli, hogy határidő előtt képes lesz elérni az olimpiai szintet. 

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy édesanyaként valóban kicsit más az időbeosztása, mint amikor csak a sportról szólt az élete, és tervei szerint 200 vagy 400 vegyesen lehet esélyes az olimpiai szintre. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. április 09. 23:58
Már rég abba kellett volna hagynia. Tusup nélkül már amúgyis eredménytelen volt.
survivor
2024. április 09. 21:03
Nem azt mondták ,Katinka....🙄
johannluipigus
2024. április 09. 19:10
Minden sportoló felett eljár egyszer az idő, Katinka. Az úszásban remek eredményeket, világraszóló sikereket értél el, de most egy sokkal nehezebb de rengeteg örömöt adó feladat vár rád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!