Újabb botrány: Felipe Massa beperelte az F1-et, Ecclestone-t és az FIA-t

2024. március 12. 10:29

A londoni felsőbb bírósághoz fordult a brazilok volt Forma 1-es versenyzője, aki az általa elvesztett 2008-as világbajnoki cím miatt perel.

2024. március 12. 10:29

Nyitókép: Getty Images/Rudy Carezzevoli 

***

A pilóta F1-et, a kereskedelmi jogokat korábban birtokló Bernie Ecclestone-t, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) is beperelte. 

A 42 éves Massa célja, hogy nyilvánítsák őt 2008 vb-győztesének, illetve térítsék meg azt – a fizetéséből, reklámokból és szponzorációkból összetevődő bevételkiesés becslések szerint 64 millió fontra rúg. Az összegtől azért esett el, mert 2008-ban nem világbajnokként folytatta pályafutását. 

A 2008-as világbajnokságot az azóta már hétszeres bajnok Lewis Hamilton nyerte, mindössze egy pontos különbséggel Massa előtt, úgy, hogy az utolsó, idényzáró Brazil Nagydíjon a hazai kedvenc ferraris győzött, azonban az akkor még McLarennel versenyző Hamilton az utolsó kör végén feljött ötödiknek és ezzel egy ponttal megelőzte versenytársát összetettben. 

A 11-szeres Forma-1-es futamgyőztes Massa nem ezt kifogásolja, hanem azt az esetet, amely egy korábbi botrány kapcsán már kirobbant, és súlyos következményekkel járt: a 2008-as Szingapúri Nagydíj alatt történt, hogy Nelson Piquet Jr.-t a Renault akkori csapatfőnöke, Flavio Briatore arra utasította, hogy szándékosan hajtson falba. A baleset következtében kiküldték a biztonsági autót a pályára, ami lehetőséget teremtett a spanyol Fernando Alonsónak arra, hogy a másik Renault-val megnyerje a versenyt. Piquet ütközésekor Massa éppen az élen állt, de az események hatására és egy rosszul sikerült kerékcsere miatt végül nem szerzett pontokat, ami komolyan befolyásolta a végeredményt.

„Mindig mondtam, hogy a végsőkig küzdeni fogok. Az FIA és a Forma-1 irányítói úgy döntöttek, hogy semmit sem tesznek az ügyben, így nem maradt más választásunk, mint a bíróságon követelni ennek a történelmi igazságtalanságnak a korrigálását.

Minden további az ügyvédek feladata, őket pedig teljes mértékben felhatalmaztam arra, hogy tegyenek meg mindent, ami szükséges ahhoz, hogy az igazság utat törjön magának a sportágban” – nyilatkozta Massa.

A Forma-1-et irányító Formula One Management (FOM) és az FIA egyelőre nem reagált a témában a brit Reuters hírügynökség megkeresésére.

(MTI) 

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:10
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­g­ö­s­­ ­l­­á­n­­­y­o­­k­­­ ­v­á­­­r­n­­­a­k­­­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 12. 21:48
Helyes. Szarrá kell perelni ezt a szar bandát
antal-2
2024. március 12. 15:31
Massa tegye össze a kezét, hogy nem halt meg a Hungaroringen. Isten, egyszer már figyelmezetette.
john-lennon-a-libsik-kiralya
2024. március 12. 14:35
Ennyi eróvel Hami is perelhetne a két évvel ezelőtti utolsó versenyes incidensért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!