Túl az életveszélyen, sikerült megmenteni a magyar teniszező életét!

2024. március 09. 14:09

Az egykori TOP 100-as játékos, Fucsovics Márton korábbi edzője élete eddigi legnehezebb csatáját vívja. Részletek!

2024. március 09. 14:09
Sávolt Attila

Nyitókép: MTI/EPA/Vinaj Dithadzsohn

***

Fiatalon, váratlanul került kritikus állapotba Sávolt Attila. A 48 éves sportember szívrohamot kapott. A korábbi kiváló teniszező, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója úgy tudni, már túl van az életveszélyen.

Hála Dr. Merkely Béla professzornak és csapata gyors, szakszerű orvosi beavatkozásnak, Attila túljutott a kritikus időszakon. 

Az élsportolói múltjának is köszönhetően egyre jobban van, türelemmel koncentrál a gyógyulásra, a rehabilitációra és a teljes felépülésre” – áll a szövetség közleményében, amelyben hangsúlyozzák, hogy nyugalomra van szüksége a szakembernek, ezért arra kérnek minden aggódót, érdeklődőt, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét, egészségügyi állapotát, és ne keressék. Az MTSZ visszavárja a szakmai igazgatóját: „Biztosak vagyunk benne, hogy megnyered életed eddigi legnehezebb csatáját.”

Sávolt Attila 1995-től 11 éven át szerepelt a profi teniszben, kétszer is bejutott a harmadik fordulóba a Roland Garroson (2000, 2003), hat challenger-tornán tudott nyerni, és 2002 áprilisában a 68. helyen állt a világranglistán. Edzőként három éven keresztül irányította az utóbbi időszak legsikeresebb magyar férfi játékosa, Fucsovics Márton szakmai munkáját is, vele jutott a legjobb 50 közé a nyíregyházi teniszező. 

FUCSOVICS Márton; Sávolt Attila
Budapest, 2018. január 25. Fucsovics Márton teniszező (b) és edzője, Sávolt Attila a fővárosi Larus Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2018. január 25-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­­l­á­n­­y­­o­k­­ ­­­v­­á­­r­­n­a­k­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
törölt felhasználó
2024. március 09. 20:54
"Merkely Béla úgy olt, mint a gép Rektor úr is aktívan részt vett az oltások beadásában, számolja még, hogy hol tart? - kérdezték Merkely Bélától az állami tévé pénteki adásában. Hát, pontosan nem, de 21 ezer fölött tartok, válaszolta. A hétvégén megkerestük az egyetemet, valóban ilyen sok oltást adott-e be, és hogyan lehetséges ez a többi teendője mellett. Válaszukban megerősítették a számításunkat: „Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikus rektora december 26. óta naponta, átlagosan 70 oltást adott be. Jelenleg is szinte minden nap olt és a hét minden napján, átlagosan 14 - 18 órát dolgozik. Volt olyan hétvége, amikor több, mint ezer oltást adott be.”Ezek szerint azon a hétvégén - ha 48 órával számolunk - Merkely átlagosan 3 percenként beadott egy oltást." https://444.hu/2021/11/02/merkely-bela-ugy-olt-mint-a-gep .
törölt felhasználó
2024. március 09. 20:47
Nem attól van ennek se 48 évesen. .
kissb56
2024. március 09. 20:14
Mielőbbi gyógyulást kívánok! Nagy köszönet Merkely professzornak és munkatársainak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!