Korábban már elítélték a halálos esztergomi raliverseny szervezőjét

2024. március 25. 17:23

Tizenegy évvel ezelőtt a városlődi tragikus viadal után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen az Arrabona Rally Club elnökét.

2024. március 25. 17:23

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

 

Szörnyű tragédia történt az országos rali-bajnokság hétvégi versenyén: vasárnap négy ember meghalt, nyolc megsérült (köztük gyerekek is) az Esztergom-Nyerges Rallyn, miután a Lábatlan és Bajót közötti szakaszon egy autó lesodródott az útról és a nézők közé vágódott. A felvételek tanulsága szerint az egyik induló elvesztette az uralmát a járműve felett és a Skoda Fabiával a nézők közé csapódott. A rendőrségi vizsgálatok még tartanak, de úgy tudni, hogy az áldozatok olyan helyen állhattak, ahol tilos lett volna. A versenyt természetesen azonnal félbeszakították.

A Telex hétfőn megtudta, a rali szervezőjét korábban már elítélték, szintén egy halálos raliviadal miatt. Bognár Gábor a 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen. A honlapnak ezt megerősítette Bognár is, aki elmondta, nem volt eltiltva a futamok rendezésétől, és ő szervezte a vasárnapi Esztergom–Nyerges Rallyt is. A tizenegy évvel ezelőtti balesetben egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek. Az ügyben a bíróság 2018-ban megállapította, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. A bíróság ezért akkor Bognár Gábort tette felelőssé, az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, a tárgyaláson azt mondta, korábban ő is indult versenyeken, 1987 óta szervez ralikat, kétszer vette át az év legjobb versenyszervezője díjat, a városlődi versenyig közel 85 ralinak volt a gazdája, és előtte még sosem történt baleset.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy azt mi is megírtuk, a rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2024. március 26. 00:27
A biztonságos rallyversenyt hogy kell elképzelni? Az autók 30 km/h-val mennek, a nézők meg tévén követik az eseményt? Mert ha nem így van, előbb-utóbb vannak balesetek. Aki rallyra megy, pontosan tudja, mit kockáztat. Állnak 6 centire az úttól, aztán meg vannak sértődve, hogy a kisodródó autót nem állítja meg a műanyag szalag. Ha valaki belehugyozik a konnektorba, azután sem szokás az erőművet perelni.
atti64
2024. március 25. 21:24
IGY VAN EZ AMIKOR VALAKI FELFÜGGESZTETTET KAP, AZ SZÁMOMRA NEM ITÉLET!!!!!!!!!!!!!!
Reszelő Aladár
2024. március 25. 21:05
Nem tudom, hogy egy személy elmeszelése mennyit segít a tragédia áldozatain. Akik megjegyzem nem egy zerba mellett várakoztak átkelésre a főúton, hanem egy autóversenyen mentek a minden bizonnyal tiltott helyre. Jogi értelemben ezzel a felelősséget is magukra vállalták. Amúgy még jobb kérdés, hogy vajon egy ilyen versenyt lehetséges-e 100%-os biztonsággal megrendezni. 1% hiba bármikor rendben van és még egy F1 pályán is bekövetkezhet a katasztrófa. Szóval az áldozatot ugye nem sportszerű hibáztatni. Most sem kellene, pedig...
antal-2
2024. március 25. 18:53
Ne tereljenek! A magyar rally szövetség ellenőrzi, engedélyezi, felügyeli a teljes magyar rally sportot. Szujó Zoltán havi 10 millióért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!