Beugráltak a pályára, majd előkerültek a poharak és a pirotechnikai eszközök is – vádat emelt ellenük az ügyészség (VIDEÓ)

2024. március 20. 10:31

Egy évig még mecsre sem mehetnek.

2024. március 20. 10:31

Nyitókép: Képernyőfotó

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt 45 férfival és 3 nővel szemben, akik még 2021-ben, a Puskás Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzéseken 

beugráltak a pályára, poharakat dobáltak be, sőt, egyikük egy égő pirotechnikai eszközt is a pályára hajított

 – olvasható az Ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlottak szurkolóként vettek részt a labdarúgó Európa-bajnokság keretében, a Puskás Arénában, 2021. június 15-én megrendezett Magyarország – Portugália, 2021. június 19-én lebonyolított Magyarország – Franciaország és a 2021. szeptember 2-án lezajlott Magyarország – Anglia futballmérkőzések valamelyikén, néhányan közülük több meccsen is. 

Ezek alkalmával átlépték a szabályszerű szurkolás kereteit.

A kerületi ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a rendbontókkal szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őket futballmérkőzések látogatásától – írták.

Egy évig nem látogathatják a meccseket, és még fizetniük is kell

A bíróság a vádlottakkal szemben gyorsított eljárásban,

büntetővégzésben 182-től 440 ezer forintig terjedő pénzbüntetéseket szabott ki, 

és 1 évre eltiltotta őket a futballmeccsek látogatásától. Több vádlott részletfizetést kért, és voltak, akik tárgyalás tartását kérték, utóbbiak vonatkozásában a bírósági eljárás folytatódik – derült ki a kommünikéből.

A rendbontások az alábbi felvételen is láthatók:

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­l­­­á­­­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
zolka50-52
2024. március 20. 10:58
Helyes, bár örökre kellene kitiltani őket.
zavulon
2024. március 20. 10:41
Tessék mondani hol lehet olvasni erről a "szabályszerű szurkolás"-ról vagy mi a rosebről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!