Díjat kapott Orban Németországban

2024. február 28. 13:31

„Egy emberélet megmentése mindennél fontosabb” – fogalmazott a sportoló.

2024. február 28. 13:31
Lipcse, 2022. október 24.
Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa a csapat lipcsei sajtóértekezletén 2022. október 24-én, a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport 5. fordulójában játszott mérkőzés előtti napon.
MTI/EPA/Martin Divisek

A Német Sportújságíró Szövetség különdíjban részesítette Willi Orbánt, az RB Leipzig magyar válogatott futballistáját. A klub közösségi médiás felületein arról számolt be, hogy

a csapatkapitány a Fair Play kategóriában kapott elismerést azért, mert tavaly sejtdonorként egy leukémiás beteg gyógyulásában segédkezett.

Ezt is ajánljuk a témában

A labdarúgó még 2017-ben jelentkezett donornak, majd évekkel később értesítették, hogy segítséget nyújthat egy páciensnek. Az őssejt levételét többnapos injekciókúra előzte meg, ennek következtében Orbán nem a csapattársaival, hanem néhány napig egyénileg edzett

Lehetőségem van arra, hogy könnyedén megmentsem egy másik ember életét nagyon kis erőfeszítéssel. Nem volt kérdés, hogy vállalom”

– jelentette ki a 42-szeres válogatott védő, aki a kezelések miatt az Union Berlin elleni bajnoki rangadót is kihagyta. Akkor úgy fogalmazott, hogy egy emberélet esetleges megmentése mindennél fontosabb.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­A­ ­­d­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­á­­n­­y­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
antal-2
2024. február 28. 14:41
Ez a fej! Röhej!
auditorium
2024. február 28. 13:42
Nem Willire gondoltam rögtön, de ha nincs más, ennek is örülünk.
Reszelő Aladár
2024. február 28. 13:38
Orbán díjjat kapott a német sajtótól. Ezt még emésztenem kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!